DANCI SU SE PROŠETALI KROZ KVALIFIKACIJE: Odbranu Tunisa čekaju ogromna iskušenja

M.T.

22. 11. 2022. u 11:39 >> 11:39

OBE selekcije su na drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu.

ДАНЦИ СУ СЕ ПРОШЕТАЛИ КРОЗ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Одбрану Туниса чекају огромна искушења

FOTO: Tanjug/AP

Pre nego što večeras od 20 časova Francuzi i Australijanci zakotrljaju loptu, u okviru iste grupe "D" meč prvog kola odigraće od 14 časova Danska i Tunis na stadionu u Al Rajanu.

Reprezentacija Danske je mesto u Kataru obezbedila zahvaljujući skoro savršenom kvalifikacionom ciklusu gde je u devet kola ostvarila isto toliko pobeda, da bi u poslednjem 10. kolu u meču bez rezultatskog značaja izgubila od Škotske i završila na prvom mestu u grupi sa 30 datih golova i svega tri primljena na deset utakmica. Danci imaju na svojoj strani i tradiciju pošto su pobedili na četiri od pet prvih utakmica koje su igrali na svetskim šampionatima.

Na prethodnom šampionatu u Rusiji, Danska je tamičenje završila u osmini finala porazom od kasnijeg vicešampiona Hrvatske na penale. Na Evropskom prvenstvu su Danci stigli do polufinala, dok su u Ligi nacija imali samo bod manje od prvoplasirane Hrvatske, pa je ekipa selektora Kaspera Hjulmanda pokazala i dokazala da može da igra na vrhunskom nivou protiv najboljih reprezentacija. Danci su na poslednjih sedam mečeva ostvarili pet pobeda, jednu od njih protiv Srbije i dva poraza, oba puta od Hrvatske.

Poput svog današnjeg rivala, selekcija Tunisa takođe učestvuje na svom drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu. Pre četiri godina u Rusiji, Tunis u društvu Engleske, Belgije i Paname nije uspeo da prođe grupnu fazu. Selekcija Džalila Karija nije imala baš lake kvalifikacije da bi stigla do Katara pošto je tek u poslednjem kolu grupe pobedom protiv Zambije obezbedila prvo mesto i plasman u finale kvalifikacija gde je u dvomeču uspela da zahvaljujući minimalnoj pobedi u gostima protiv Malija ode na Mundijal.

Od dvomeča protiv Malija, Tunis je imao veoma dobru seriju rezultata pošto je na sedam odigranih mečeva poražen samo jednom i to od Brazila, dok je ostvario pet pobeda i jedan nerešen rezultat. U poslednjoj pripremnoj utamici Tunis je sa 2:0 savladao reprezentaciju Irana.

Obe selekcije, za razliku od nekih drugih na ovom Mundijalu, nemaju problema sa povređenim igračima i oba selektora imaju na raspolaganju najjači mogući tim. Danska i Tunis su do sada odigrali samo jedan prijateljski meč još pre dve decenije i Danci su pobedili sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)