OSTALA JE JOŠ SAMO JEDNA KARTA ZA OSMINU FINALA: Atletiko i Bajer prsa u prsa u meču velikog uloga

M.T.

26. 10. 2022. u 09:18

OBA tima su do sada upisala samo po jednu pobedu.

ОСТАЛА ЈЕ ЈОШ САМО ЈЕДНА КАРТА ЗА ОСМИНУ ФИНАЛА: Атлетико и Бајер прса у прса у мечу великог улога

Foto: Profimedia

Ostalo je dva kola do kraja grupne faze u Ligi šampiona, a Atletiko Madrid i Bajer iz Leverkuzena večeras će od 21 sat na stadionu ''Metropolitano'' odigrati važan meč petog kola grupe "B" u kojoj je ostalo samo jedno mesto za odlazak u osminu finala. Briž je sve iznenadio u ovoj grupi i već obezbedio plasman u nokaut fazu, a za jedno mesto u preostala dva kola boriće se Atletiko Madrid, Bajer Leverkuzen i Porto. Upravo su Portugalci u najboljoj situaciji sa šest bodova i trenutno drže drugu poziciju, ispred Atletika i Bajera.

Atletiko Madrid je posle startne pobede protiv Porta u naredna dva meča doživeo poraze. U drugom kolu je upravo Bajer bio u Nemačkoj uspešniji, da bi zatim i Briž savladao tim Dijega Simeona. ''Jorgandžije'' su bile naoštrene na osvetu Belgijancima u Madridu, ali uprkos 21 upućenom šutu ka golu gostiju, meč je završen 0:0. Ipak, Atletiko je odigrao prethodnog vikenda dobru utakmicu protiv Betisa i slavio je u Sevilji i tako podigao raspoloženje pred odlučujuće mečeve u Ligi šampiona, a protiv Bajera samo pobeda ostavlja nadu za osminu finala.

''Farmaceuti'' ni sa novim trenerom Ćabijem Alonsom ne uspevaju da naprave kontinuitet dobrih igara. Prethodnog vikenda su odigrali 2:2 sa Volfsburgom u meču gde su pogodili okvir gola, promašili penal i postigli autogol sumiravši otprilike i kako za sada deluje sezona Bajera. U Ligi šampiona su pobedili samo Atletiko u Nemačkoj i na poslednjem su mestu na tabeli sa tri osvojena boda, ali im pobeda večeras garantuje ostanak u borbi za preostalo mesto u osmini finala iz grupe.

Posle mnogo problema sa povredama sa kojima je morao da se suoči Dijego Simeone, čini se da se situacija polako popravlja na bolje u Atletiku, pošto su van stroja samo Tomas Lemar, Koke i Markos Ljorente, a novih povređenih igrača nema, pa Simeone može da bez mnogo glavobolje sklapa tim za ''farmaceute". Jan Oblak se vratio na gol-liniju protiv Betisa i definitivno će biti na golu večeras. Bajer je takođe morao da se bori sa izostankom velikog broja igrača zbog povreda i još uvek situacija nije najbolja u redovima ''farmaceuta''. I dalje nema Florijana Virca koji se povredio još u martu, a odsutni su i Karim Belarabi, Sardar Azmun i Ezekijel Palasios, dok bi meč protiv Atletika mogao da preskoči Patrik Šik koji nije igrao ni prethodnog vikenda protiv Volfsburga zbog povrede.

Ova dva tima su se do sada u evropskim kupovima sastajali devet puta, a nijedan tim nema prednost pošto su oba ostvarila po tri pobede, dok su tri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)