Vlahović i Kostić svete Crvenu zvezdu!

Novosti online

11. 10. 2022. u 08:05 >> 08:49

"Stara dama" nema pravo na novi kiks.

Влаховић и Костић свете Црвену звезду!

Foto: Profimedia

Nakon poraza od Milana na San Siru u velikom italijanskom derbiju fudbaleri Juventusa gostuju Makabiju iz Haife u 4. kolu grupe "H" Lige šampiona. "Stara dama" iz Torina ne blista ove sezone, već je doživela dva poraza u elitnom takmičenju, jedini trijumf upisala je upravo protiv večerašnjeg protivnika minule srede. Gigant iz Torina slavio je na "Alijanc stadionu" rezultatom 3:1.

"Bjankoneri" su ostavili Izraelce na začelju grupe "H" Lige šampiona sa tri poraza i primakli se vodećem tandemu Pari Sen Žermen - Benfika. Njihov duel u Lisabonu završen je remijem 1:1, tako da "stara dama" ima šansu da se s nova tri boda, večeras u Haifi, uključi u trku za osminu finala.

Velike zasluge za to imaju Adrijen Rabio i Dušan Vlahović. Francuz je postigao prvi i treći, a Srbin drugi gol za domaćina na perfektno dodavanje Anhela di Marije u 50. minutu, ali najveći doprinos prvoj pobedi Juventusa u eliti ove sezone dao je upravo Argentinac. Nagovestio je vremešni as da će, ukoliko ga zaobiđu povrede, predstavljati ubojit tandem sa srpskim reprezentativcem u špicu. Još kada im se priključi Federiko Kijeza, a Filip Kostić počne da ponavlja partije iz Ajntrahta...

Kostić u crno-belom dresu nije večeras na blistao, pa ga je Alegri zamenio u 66. minutu Lokatelijem. Istovremeno je Bonući ušao umesto večerašnjeg kapitena Kvadrada, čime je bilo jasno da su na klupi Torineza zadovoljni sa dva gola prednosti. Potvrdio je to izlazak Vlahovića nekoliko minuta kasnije, kada je umesto njega zaigrao Mojze Ken. I umalo da se defanzivno razmišljanje obije o glavu Masimilijanu Alegriju.

U 75. minutu Din David je lako pretrčao Bremera na dodavanje Tjarona Šerija u kontranapadu i vratio neizvesnost. Ona, ipak, nije potrajala. U 83. je Adrijen Rabio svojim drugim golom, na treću asistenciju Di Marije u ovom meču, otklonio svaku dilemu pogotkom za 3:1.

Ipak, Makabi je pokazao zube, nije se predao lako...

Mogli su gosti i do izjednačenja u 81. minutu, kada je stativa pomogla Vojćehu Ščesnom da sačuva gol nakon šuta Acilija iz slobodnjaka. Bila bi to surova kazna za Alegrijeve taktičke odluke, ali i prestroga za konačan ishod meča. Zaslužio je Juventus pobedu, a "overio" ju je Rabio koji je prvi put još od 2015, kada je nastupao za PSŽ protiv Tuluza u Ligi 1 (3:1) dao dva gola u jednoj utakmici.

Na "Sami Ofer" stadionu favorit je poznat, Juventusu je apsolutni priroritet osvajanje novih bodova. "Stara dama" se i dalje nada prolasku u nokaut fazu, a za to je potreban trijumf na mestu gde je Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona doživela poraz od 3:2.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)