HOLAND JE ČUDO! "Sveci" se nadaju da će Norvežanin "prikočiti"

Novosti online

08. 10. 2022. u 08:49 >> 08:49

MEČ 10. kola Premijer lige.

ХОЛАНД ЈЕ ЧУДО! Свеци се надају да ће Норвежанин прикочити

Foto: Profimedia

Mančester sitiji najefikasnija i jedina neporažena ekipa u Premijer ligi. Uprkos tome, "građani" su na drugoj poziciji sa bodom manje do lidera Arsenala. Pokušaće izabranici Pepa Gvardiola da danas od 16 časova savladaju Sautemptom i tako bar do meča "tobdžija" preuzmu prvo mesto.

Klub sa "Etihada" iza sebe ima savršenu nedelju. Demoliran je Mančester junajted sa 6:3, dok je Kopenhagen u Ligi šampiona prošao još gore - 5:0.

Utakmica u Ligi šampiona bila je lišena svakog takmičarskog karaktera, gosti po nekoliko minuta nisu uspevali ni loptu da dodirnu, tako su Halandovi novi golovi i statistička pomeranja raznih granica zasenili praktično sva dešavanja na samom terenu. Potrudio se Pep Gvardiola na pauzi da čak i tu mrvu uzbuđenja ubije izvođenjem norveške gol-mašine iz igre, pa je nastavak utakmice zaista izgubio svaki smisao.

Pogled na statistiku najbolje će vam "ispričati" kako je izgledao okršaj na "Etihadu". Do finiša utakmice Kopenhagen nije uspeo da uputi udarac ka golu, a meč je završio sa dva traljava pokušaja, oba van okvira. Mančester Ssti je imao ukupno 29 šuteva, od čega 15 u gol. Posed lopte 73-27, korneri 7-1, kompletirani pasovi: 729-211...

Svi reflektori bili su upereni u Halanda. Mladom Norvežaninu bilo je potrebno tek nešto više od pola sata da dva puta matira Dance i tako stigne do 27. i 28. pogotka u Ligi šampiona, čime je pretekao Luisa Suareza i Rivalda na večnoj listi. A sad poenta - dva proslavljena asa do brojke 27 stigla su odigravši po 73 utakmice u najjačem klupskom takmičenju na svetu, dok ih je Haland nadmašio sa nepune 22.

U odsustvu Halanda do izražaja su u drugom delu došli Rijad Marez (pogodio sa penala) i Hulijan Alvarez (prvi put zatresao mrežu u Ligi šampiona), dok je spostveni gol pogodio Davit Kočolava.

Sautempton je pred početak sezone slovio za jednog od glavnih favorita za selidbu u niži rang. Nije da "sveci" briljiraju, ali trenutna 16. pozicija je nešto što bi oberučke prihvatili na kraju takmičarske godine. Ekipa je u nizu od tri uzastopna poraza, a sva je prilika da sledi i četvrti.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024