KANARINCI ODLETELI U NEMAČKU: Nant u Frajburgu traži drugu pobedu

M.T.

06. 10. 2022. u 10:14

NEMAČKI predstavnik je lider na tabeli

КАНАРИНЦИ ОДЛЕТЕЛИ У НЕМАЧКУ: Нант у Фрајбургу тражи другу победу

Foto: Profimedia

Ekipa Frajburga startovala je bolje u Evropi nego što su verovatno i njeni navijači očekivali, pošto je pobedila u prva dva kola, a treću pobedu probaće da ostvari večeras od 21 sat kada na stadionu ''Evropa Park'' bude gostovao Nant u trećem kolu grupe "G" Lige Evrope. Ovo će biti prvi međusobni meč ove dve ekipe.

Trener Kristijan Štrejh može da bude zadovoljan onim što njegova ekipa pokazuje od početka sezone. U Ligi Evrope su savladali Karabag, a zatim u drugom kolu još lakše Olimpijakos za prvo mesto u grupi i protiv Nanta će pokušati da zadrže savršeni učinak i na polovini grupne fazu dođu veoma blizu obezbeđivanja plasmana u plej-of.

Štrejhova ekipa odlično gura i u Bundesligi, gde je praktično nastavila tamo gde je stala prošle sezone kada je završila kao šestoplasirana. Frajburg je u novoj sezoni još bolji pošto je posle osam odigranih kola trenutno na drugom mestu sa istim brojem bodova kao Union Berlin, ali nešto slabijom gol-razlikom. Ostvario je pet pobeda uz samo jedan poraz, a već osam utakmica, računajući sva takmičenja, Frajburg nema poraz. U prethodnom kolu Frajburg je sa 2:1 savladao Majnc.

Nant se posle više od 20 godina vratio u evropska klupska takmičenja i za sada ima polovičan učinak u Ligi Evrope pošto je u prvom kolu savladao Olimpijakos, da bi u drugom Karabag uspeo ne samo da napravi iznenađenje, već i da savlada ubedljivo Nant sa 3:0, pa su Kanarinci sada na treće mestu u grupi sa tri osvojena boda.

Od pobede protiv Olimpijakosa Nant je bez trijumfa već četiri meča u nizu, a tim trenera Antoana Kumbarea u poslednjih 10 utakmica ima svega dve pobede. U francuskom šampionatu Nant je u veoma lošoj poziciji pošto ima samo jednu pobedu posle devet odigranih kola i sa sedam bodova nalazi se na 16. mestu, jednu poziciju iznad zone ispadanja. Prethodnog vikenda je Nant doživeo ubedljiv poraz od Monaka sa 4:1.

Frajbrug će na ovoj utakmici biti bez povređenih Lukasa Holera, Rolanda Salaja, Kimberlija Ezekvema i Huga Sikea. Nant je u nešto boljoj situaciji u odnosu na domaćin pošto Kumbare ne može da računa samo na Fabija da Silvu i Fabijena Sentonzea.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni