MARSELJ POD PRITISKOM POBEDE: Sporting mora pasti na jugu Francuske

M.T.

04. 10. 2022. u 09:48

PORTUGALCI su na iznenađenje mnogih lideri u grupi "D".

МАРСЕЉ ПОД ПРИТИСКОМ ПОБЕДЕ: Спортинг мора пасти на југу Француске

Profimedia

Ekipa Marselja ima za sada odličnu sezonu što se tiče francuskog šampionata, ali je situacija potpuno drugačija kada je reč o Ligi šampiona i tim Igora Tudora mora nešto da učini večeras od 21 sat kada na ''Velodrom'' u trećem kolu dođe ekipa Sportinga iz Lisabona, lider grupe "D".

Ova dva tima nalaze se u potpuno različitim pozicijama u grupi. Marselj je posle dva kola na poslednjem mestu tabele pošto je pretrpeo oba poraz i nije uspeo da postigne nijedan gol. U prvom kolu je od Marselja u Londonu bio bolji Totenhem sa 2:0, dok je u prethodnom Ajntraht uspeo da ostvari minimalnu pobedu u Francuskoj.

Tudorov tim je u francuskom šapionatu trenutno drugi sa 23 poena iz devet odigranih kola, a u prethodnom je Marselj sa 3:0 savladao Anže za koji zbog povrede nije nastupao bivši fudbaler Crvene zvezde Dijoni.

Međutim, evropska takmičenja predstavljaju pravu glavobolju za tim iz Francuske. Marselj je poražen u 16 od poslednjih 17 mečeva u Ligi šampiona, a na 11 nije čak uspeo ni da postigne gol. Ništa bolja nije ni situacija kada su u pitanju mečevi sa portugalskim timovima pošto je Marselj poražen u šest od poslednjih osam mečeva u tim duelima, a poslednji put je savladan Porto u prvom meču polufinala u sezoni 1989/1990. kada se takmičenje zvalo Kup šampiona.

Dok se Marselj muči na startu Lige šampiona, Sporting je imao sjajan početak pošto je tim trenera Rubena Amorima ostvario pobede u prva kola savladavši Ajntraht u gostima i Totenhem pred svojim navijačima. Ipak, "lavovi" nisu na istom nivou u portugalskom šampionatu pošto posle osam odigranih kola zauzimaju sedmo mesto sa 13 osvojenih bodova, pošto su pretrpeli i tri poraza od početka sezone, a za vikend su savladali sa 3:1 Žil Vinsente.

Biće ovo i prvi meč Sportinga protiv nekog francuskog kluba u evropskim mečevima posle 12 godina pošto su poslednji put igrali protiv Liona u okviru Lige Evrope i oba puta izašli kao pobednici u ta dva meča.

Marselj će protiv Sportinga biti bez povređenog Seada Kolašinca, dok bi trebalo da se u tim vrati Mbembo koji je propustio meč protiv Ajntrahta zbog suspenzije. U Sportingu je nešto ozbiljnija situacija pošto Hovan Kabral, Luis Neto i Danijel Braganca i dalje zbog povrede nisu na raspolaganju Rubenu Amorimu.

Marselj i Sporting će se prvi put sastati u zvaničnoj utakmice i do sada su odigrali samo dva prijateljska meča u kojima je jednom slavio Marselj, dok je drugi završen nerešenim rezultatom. Domaći tim će biti na ovom meču uskraćen za podršku domaće publike zbog suspenzije koju je izrekla UEFA.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a