OVO SE RETKO DEŠAVA: Madriđani veliki favoriti!

Novosti online

03. 10. 2022. u 09:00 >> 14:40

TRI boda protiv najlošije ekipe u ligi su imperativ.

ОВО СЕ РЕТКО ДЕШАВА: Мадриђани велики фаворити!

Foto: Profimedia

Ekipa Rajo Valjekana dočekaće Elče na svom stadionu u madridskom predgrađu Valjekas u poslednjem meču sedmog kola španske La lige. Domaćini u ovaj duel ulaze nakon poraza od Atletika u Bilbau sa 2:3, trenutno zauzimaju 12. poziciju sa sedam osvojenih bodova. Popularni "zelenoprugaši" iz Alikantea loše su započeli sezonu. Poslednje mesto sa jednim osvojenim bodom ne uliva optimizam pred nastavak takmičarske godine.

Kada je Rajo Valjekano poveo u Bilbau, očekivala se velika drama i nervoza domaćih navijača. Ali gosti iz predgrađa Madrida nisu imali rešenja za Injakija Vilijamsa. Momak iz Gane je u 14. minutu ostavio u prašini kompletnu odbranu Raja i izjednačio rezultat. Bio je to trenutak koji je pomogao domaćinu da podigne nivo igre, i odigra najbolje poluvreme u ovoj sezoni. Na sličan način njegov brat Niko Vilijams je postigao treći gol za svoj tim, pre toga je pogodio Ojhan Sanset.

Perfektan učinak domaćin je pokvario u drugom poluvremenu. Pobeda nije dolazila u pitanje, ali jeste bilo blage drame. Posebno kada je Radamel Falkao u 80. minutu ponovo otvorio meč. Rajo Valjekano nije imao snage za nešto više.

Elče je takođe poražen u minuloj rundi, ali znatno ubedljivije. Barsa se igrala pulenima Fransiska Vilčeza i slavila sa 3:0 na "Nou Kampu".

Bez velikih napora, gotovo sa pola gasa, Ćavijevi momci stigli su do novog trijumfa. Elče nije imao ni promil šanse. Statistika najbolje govori kakav je bio odnos snaga u prestonici Katalonije - Barsin posed lopte iznosio je skoro 80 odsto, ka golu rivala uputila je 25 šuteva, naspram jednog jedinog gostiju.

Doduše, treba pomenuti da je Elče više od 75 minuta odigrao s čovekom manje usled isključenja Gonsala Verdua...

Robert Levandovski nastavio je nemilice da rešeta, postigao je još dva gola (trenutno je na koti 11 u osam utakmica), međutim, utakmicu je ovoga puta ipak obeležio Memfis Depaj. Holanđanin je u 41. minutu zakucao loptu pod prečku nakon karakterističnog driblinga. Bio je to najlepši detalj na susretu.

Ovo je jedna od retkih utakmica gde će Rajo Valjekano biti favorit. Madriđani će pokušati da se osvete za poraz od Elčea iz februra. Tada su "zelenoprugaši" kao domaćini slavili sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak