CSKA ZA SADA SAVRŠEN U KUPU: Soči će biti još samo jedan rival u nizu za "armejce"

M.T.

28. 09. 2022. u 08:18 >> 12:45

ČINI se da je klub sa Crnog mora digao ruke od kupa.

ЦСКА ЗА САДА САВРШЕН У КУПУ: Сочи ће бити још само један ривал у низу за армејце

Foto: Profimedia

Fudbaleri CSKA večeras od 19 časova dočekaće na ''CSKA Areni'' ekipu Sočija u trećem kolu Kupa Rusije. Ove sezone se Kup Rusije igra u drugačijem formatu nego što je bio slučaj prethodnih godina.

Pošto ruski timovi zbog poznate političke situacije i rata u Ukrajini nemaju mogućnost da igraju u evrokupovima usled suspenzije UEFA, drugačija organizacija takmičenja u Kupu Rusije bila je način da se nadoknadi manjak mečeva koje klubovi imaju. Takmičenje se igra u dva koloseka, a u prvoj ''stazi'' su timovi iz ruske Premijer lige, dok su u drugoj stazi ekipe iz druge i treće lige.

Timovi iz Premijer lige su podeljeni u četiri grupe od po četiri tima, a dva najbolje plasirana iz svake grupe prolaze direktno u nastavak takmičenja dok se trećeplasirani klubovi razigravaju protiv druoligaša i trećeligaša.

CSKA u današnjem meču praktično ima priliku da završi posao pošto je u prva dva kola ostvario pobede. U prvom kolu su Moskovljani savladali u gostima Torpedo sa 2:0, dok su u drugom sa 2:1 savladali Ural. Armejcima je ove sezone decenija od poslednjeg trofeja u Kupu Rusije i žarko žele trofej što je jasno i iz činjenice da su u prva dva kola sa najjačim sastavom igrali protiv Torpeda i Urala.

Ekipa trenera Vladimira Fedotova želeće pobedu i zbog toga što su na reprezentativnu pauzu otišli sa porazom, doduše minimalnim, koji im je naneo Torpedo u Premijer ligi Rusije i time izgubili malo korak sa vodećim Zenitom.

Soči je prošle sezone bio vicešampion Rusije, dok je ove nešto slabiji i čini se da im kup nije toliko važan što bi se dalo zaključiti i po poziciji na tabeli. Soči je u prva dva kola doživeo dva poraza od Urala i Torpeda i nalazi se na poslednjem mestu tabele, a deluje da to i ne žele previše da promene. U šampionatu su veoma lako izgubili od CSKA, pa bi bilo iznenađenje da drugačiji ishod bude i ovog puta.

Iako bi se pomislilo da je CSKA ubedljiv u međusobnim susretima, to nije slučaj. Računajući sva takmičenja, na poslednjih devet mečeva CSKA je ostvario četiri pobede, Soči jednu manje dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)