OGROMAN PROBLEM ZA LIVERPUL: Probudio se Dušan Tadić!

Novosti online

13. 09. 2022. u 11:35 >> 11:55

SRBIN ponovo "pleše", ali da li je to dovoljno za iznenađenje?

ОГРОМАН ПРОБЛЕМ ЗА ЛИВЕРПУЛ: Пробудио се Душан Тадић!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Liverpula dočekaće Ajaks u drugom kolu grupe "A" Lige šampiona. "Redsi" su nakon debakla od Napolija (4:1) na premijeri u elitnom takmičenju imali neočekivani slobodan vikend (odloženo kompletno kolo Premijer lige zbog smrti kraljice Elizabete) i temeljno su se pripremali za meč sa "kopljanicima". Sa druge strane, holandski velikan je u velikom naletu, sedam uzastopnih pobeda upisali su Dušan Tadić i njegovi saigrači, a posebno je bila impozantna ona protiv Rendžersa (4:0), dok je minule subote "samleven" Herenven sa 5:0.

Ne igraju crveni dobro od početka sezone, ali Jirgen Klop je u neverici gledao šta rade njegovi igrači i šta Napolitanci rade njegovim igračima u prvom poluvremenu, koja je rešilo ishod gorepomenutog susreta.

U prvom minutu Osimen je obišao Alisona i iskosa umesto prazne mreže pogodio stativu. A, nepunih pet minuta nije prošlo, a sudija Del Sero je prvi put morao da pokaže na belu tačku. Milner je rukom igrao u šesnaestercu, a Zjelinski je pogodio za 1:0.

Osimen je do ludila dovodio odbranu Liverpula, nisu mogli ni da ga stignu, ni da mu pročitaju kretnje, ni uhvate prodore.

Kada ga je Van Dajk nagazio u 17. minutu, Del Sero je ponovo, uz pomoć VAR-a, morao da pokaže na penal. Tukao je Osimen, odbranio Alison. Ali što se tiče odnosa snaga na terenu, to baš ništa nije promenilo. Napoli je, prosto, bio prebrz i previše kreativan u kretnjama i kombinacijama za Engleze.

U 31. minutu Angisa je krunisao fenomenalnu akciju, dva dupla pasa koja su izbacila iz ravnoteže četvoricu defanzivaca Liverpula – 2:0.

Tek posle toga gosti su počeli nešto da igraju, ali onda je na scenu stupio odlični Kviča Kvaračkelija. Neverovatno kako je Gruzin probio preko boka odbranu Liverpula, zagradio Gomeza telom i onda kao na tacni poslužio Simeonea, samo što je ušao u igru, da se upiše u strelce – 3:0.

Fajtersko drugo poluvreme sa obe strane otvoreno je sa dva gola u prvih pet minuta. Zjelinski je povisio vođstvo Napolija na 4:0, ali spas za goste je bio brzi pogodak Dijaza u 49. minutu, koji je malo ukočio Napolitance. Ipak to nije bilo dovoljno za nešto više, ostalo je 4:1.

Činjenica je da je novi trener Ajaksa promenio poziciju srpskom kapitenu, "oterao" ga na stranu iz centralnog dela terena, odigrao je Dušan Tadić dve-tri slabije partije i počele su da pljušte kritike, čak i od nekih bivših holandskih reprezentativaca, da je lider Ajaksa "potrošio sav kredit". 

Na utakmici protiv Herenvena Tadić je ponovo plesao po terenu. Srpski as je upisao het-trik asistencija za pobedu nad "srcima" (5:1) i posle meča je imao odgovor na sve kritike:

- Kada ne igrate dobro, onda ste odjednom postali stari. Kada igrate dobro, ponovo ste mladi - rekao je Tadić.

Liverpul i Ajaks su se poslednji put međusobno sastali u sezoni 2020/21. takođe u grupnoj fazi Lige šampiona. Engleski gigant je oba meča rešio u svoju korist identičnim rezultatom - 1:0. Četa Jirgene Klopa je na papiru favorit, po imenima kvalitetnija, međutim, sve se mora opravdati na terenu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,62)

VREDI PROBATI: 1&GG (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja