PROŠLE NEDELJE SU PORAŽENI: Marselj i Ajntraht pokušaće da dođu do prve pobede u eliti

M.T.

13. 09. 2022. u 14:06 >> 14:06

PRILIKA za popravni posle neuspeha na startu Lige šampiona.

ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ СУ ПОРАЖЕНИ: Марсељ и Ајнтрахт покушаће да дођу до прве победе у елити

Foto: Profimedia

Prvo kolo nije prošlo po planu za Marselj i Ajntraht, a međusobni meč ove dve ekipe u drugom kolu grupe "D" na stadionu ''Velodrom'' danas od 21 sat biće prilika da neko od njih potencijalno dođe do prva tri boda u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Marselj je u prvom kolu igrao u Londonu protiv Totenhema, a "pevci" su trijumfovali sa 2:0. Francuski tim pao je u drugom poluvremenu, posle isključenja Mbembe u 47. minut, da bi Rišarlison za pet minuta sa dva gola doneo bodove timu Antonija Kontea. Ipak, Marselj je uspeo proteklog vikenda da zaboravi na taj poraz i u francuskog šampionatu stigne do pobede protiv Lila sa 2:1, pa mu je neuspeh protiv Totenhema jedini u poslednjih pet utakmice pored četiri ostvarene pobede. Ekipa Igora Tudora uprkos porazu od Totenhema nalazi se u dobroj formi i ima lepu priliku da pred domaćim navijačima dođe do bodova.

Za razliku od Marselja, Ajntrahtu stvari ne idu željenim tokom. "Orlovi" su kao i Marselj poraženi u prvom kolu u sredu, ali pred domaćim navijačima od Sportinga sa ubedljivih 3:0 u prvom meču kluba u Ligi šampiona, a sva tri gola je Ajntraht primio u drugih 45 minuta. Da sve bude još gore po nemačkog predstavnika, proteklog vikenda su u Bundesligi dočekali Volfsburg, a ekipa Nika Kovača koja je do tada bila bez pobede u novoj sezoni uspela je minimalcem da slavi na ''Dojče Bank Parku'', pa bi treći uzastopni poraz tima iz Frankfurta verovatno upalio alarme u klubu. 

Tudor neće večeras moći da računa na Mbembu koji će pauzirati zbog crvenog kartona, dok zbog povrede neće biti Pedra Ruiza, a svakako nema na raspolaganju Isaka Turea, Sedrika Bakambu i Bamba Dienga koji nisu ni registrovani za Ligu šampiona. Veće probleme ima trener Ajntrahta Oliver Glasner koji ne može da računa na Kristofera Lenca, Sebastijana Rodea i Almamija Ture za koje se očekuje da će se vratiti tek posle reprezentativne pauze.

Ova dva tima odigrala su samo dva međusobna meča do sada, u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2018/2019. i oba puta je Ajntraht stigao do pobede. Ipak, ovaj put šanse su na strani Marselja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati