"LAVOVI" DOČEKUJU NEPORAŽENI TOTENHEM: Mogu li "pevci" da nastave sjajnu seriju?

M.T.

13. 09. 2022. u 09:24

"PEVCI" odmorni stižu u Lisabon.

ЛАВОВИ ДОЧЕКУЈУ НЕПОРАЖЕНИ ТОТЕНХЕМ: Могу ли певци да наставе сјајну серију?

FOTO: AP/Tanjug

Sporting i Totenhem ostvarili su pobede u prvom kolu Lige šampiona protiv Ajntrahta i Marselja, a večeras od 18.45 odigraće međusobni duel na stadionu ''Žoze Alvalade'' u Lisabonu u drugom kolu grupe "D".

Prošle srede Sporting je gostovao Ajntrahtu u Frankfurtu i ostvario vrlo uverljivu pobedu sa 3:0, pa je tako započeo seriju trijumfa u svim takmičenjima koja je usledila posle dva uzastopna poraza u šampionatu Portugala od Porta i Šaveša. Ekipa trenera Rubena Amorima je pred punom ''Dojče Bank Arenom'' u potpunosti kontrolisala meč, pa Ajntrahtu prvi meč u Ligi šampiona u istoriji kluba neće baš ostati u lepom sećanju.

Potvrdu dobre forme u kojoj se nalaze, "lavovi" su pokazali i prethodnog vikenda pošto su portugalskom šampionatu ubedljivo sa 4:0 savladali Portimonense i sada se nalaze na sedmom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova, osam manje od vodećeg Porta.

Totenhem je pred svojim navijačima na startu Lige šampiona savladao Marselj sa 2:0, mada je otpor francuskog kluba slomio tek u drugom poluvremenu kada je imao igrača više pošto je dva gola u razmaku od pet minuta postigao Rišarlison. To je Totenhemu bio sedmi uzastopni meč bez poraza, a "pevci" ne znaju za neuspeh od starta sezone pošto su ostvarili pet pobeda i dva remija.

Imao je tim menadžera Antonija Kontea sasvim neplanirano i nedelju dana odmora od prethodnog meča u Ligi šampiona pošto su svi mečevi Premijer lige proteklog vikenda pomereni zbog smrti kraljice Elizabete II, između ostalog i Totenhemov derbi u Mančesteru protiv Sitija, pa su igrači mogli da se dobro pripreme za ono što ih očekuje u Lisabonu.

Sportingove pobede protiv Ajntrahta i Portimonensea su ipak skupo plaćene pošto Amorim zbog povreda na tim mečevima neće moći da računa na Džeremaju Sent Justu i Luisa Neta koji su se pridružili odranije odsutnim Hovaneu Kabrali i Danijelu Braganci.

Konte skoro i da nema nikakav problem oko sastava pošto će u Lisabonu nedostajati samo Lukas Moura.

Ova dva tima su do sada odigrala samo jedan prijateljski meč i to pre 12 godina, a rezultat je tada bio 2:2.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna