PORTO NA POPRAVNOM: "Zmajevi" moraju da savladaju Briž!

M.T.

13. 09. 2022. u 09:12

Belgijanci su u odličnoj formi.

ПОРТО НА ПОПРАВНОМ: Змајеви морају да савладају Бриж!

Profimedia

Ekipa Porta je prošle srede poražena od Atletika iz Madrida na startu Lige šampiona, a "zmajevi" će priliku za popravni imati večeras od 21 sat kada na stadion ''Dragao'' dolazi belgijski Briž.

Tim trenera Serža Konseisaa otišao je u Madrid na megdan Atletiku i malo je nedostajalo da u meču sa neverovatnom završnicom stigne makar do jednog boda. Sve je u Madridu bilo rešavano u poslednjih 20 minuta meča čiji je kraj odsviran u 102. minutu. Porto je ostao u 81. minutu sa igračem manje posle isključenja Taremija, da bi 10 minuta kasnije Hermoso doveo "jorgandžije" u vođstvo, a zatim je pet minuta kasnije izjednačio Uribe. Taman kad se činilo da je to to, Grizman je u poslednjim trenucima meča doneo veliko slavlje navijačima Madriđana.

Bio je to drugi poraz Porta od početka sezone u osam odigranih mečeva, a "zmajevi" su prethodnog vikenda u šampionatu Portugala uspeli da se brzo oporave od triler završnice u Madridu i savladaju Šaveš sa 3:0, što im je dobra uvertira za meč protiv Briža i sada na trećem mestu imaju bod manje od Brage i dva od prvoplasirane Benfike.

Sezonu u Ligi šampiona Briž je otvorio pobedom pošto je pred svojim navijačima savladao minimalnim rezultatom Bajer iz Leverkuzena. Belgijski tim iskoristio je veoma lošu formu "farmaceuta" kojima je poništen gol zbog ofsajda u 73. minutu i stigao do tri boda.

Ekipa trenera Karla Hefkensa nastavila je sa dobrim igrama i u domaćem šampionatu pošto je prethodnog vikenda savladala Seran sa 2:0 i sada je na trećem mestu sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirani Genk, pet manje od vodećeg Antverpena. Briž je u seriji od šest pobeda računajući sva takmičenja.

Konseisao nema mnogo problema oko tima za večerašnji meč. Odsustvovaće Taremi zbog crvenog kartona protiv Atletika, a na istom meču je Otavio zamenjen zbog polomljenog rebra i neće ga biti protiv Briža, kao i već duže povređenog Vilsona Manafe. Sa više problema se susreće Karl Hefkens pošto Briž neće imati na raspolaganju Nou Langa, Matsa Ritsa, Klintona Matu, Tažona Buhanana, kao i Ruda Vormera.

Porto i Briž do sada su odigrali četiri meča u evrokupovima, a "zmajevi" su uspešniji sa tri ostvarene pobede, dok je Briž trijumfovao jednom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije