ANDERLEHT IMA PREDNOST, ALI NIŠTA NIJE GOTOVO: Jang Bojs može bolje nego u Bernu

M.T.

25. 08. 2022. u 11:39

Minimalan trijumf ne garantuje ništa belgijskom predstavniku protiv Švajcaraca.

АНДЕРЛЕХТ ИМА ПРЕДНОСТ, АЛИ НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Јанг Бојс може боље него у Берну

FOTO: AP/Tanjug

Navikli su ljubitelji fudbala da Anderleht i Jang Bojs evropske bitke biju u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, ali ni u kvalifikacijama za Ligu konferencija nije nedostajalo uzbuđenja u prvom meču ova dva tima.

Uprkos statusu favorita koji je Jang Bojs imao, Anderleht je ostvario pobedu minimalnim rezultatom u Bernu pre nedelju dana i pred današnji revanš u kvalifikacijama za Ligu konferencija od 20 sati u Belgiji ima blagu prednost i za korak je bliži plasmanu u treće po rangu evropsko klupsko takmičenje.

Oba tima su u prvom meču propustila neke svoje šanse, Jang Bojs čak i više, ali je Anderleht uspeo jednu priliku i da iskoristi pa je preko Delkroa postigao jedini pogodak na meču vredan trijumfa u 57. minutu. Pokušao je švajcarski predstavnik da izbori makar remi do kraja, ali nije bio uspešan.

Anderleht je u zaista odličnoj formi pošto je trijumf protiv Jang Bojsa u prvom meču bio peti uzastopni za četu Felisea Mazua, koja je od početka sezone samo jednom osetila gorčinu poraza i to od Serkl Briža u belgijskom šampionatu. U međuvremenu je Anderleht preskočio meč u domaćem šampionatu kako bi spremno dočekao revanš protiv Švajcaraca.

Slična priča važi i za Jang Bojs. Švajcarski tim bio je u veoma dobroj formi i što je još važnije, bio je neporažen od početka sezone u svim takmičenjima. Dobro je Jang Bojs gurao i u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto je izbacio Liepaju i Kups. Međutim, prvi poraz su doživeli upravo od Anderlehta koji je do sada i najteži protivnik za švajcarski tim. Proteklog vikenda je Jang Bojs igrao meč Kupa Švajcarske, ali pobeda od 10:1 protiv nedoraslog Šenberga poslužila je samo za podizanje morala i bila je daleko od pravog ispita pred revanš u Belgiji.

Jang Bojs će se na gostovanju u Belgiji uzdati u Kamerunca Žan-Pjera Nsamea koji je najbolji strelac kluba u kvalifikacijama sa četiri gola na pet odigranih mečeva, ali nije uspeo da bude strelac u prvom meču. Nije to pošlo za nogom ni portugalskom napadaču Fabiju Silvi koji je uzdanica Anderlehta sa dva gola na dva meča u kvalifikacijama i biće interesantno videti ko će od dva napadača eventualno proraditi večeras.

Čini se da su šanse u ovom meču izjednačene, mada je blaga prednost na strani Anderlehta. Jang Bojs mora da napadne ako želi da nadoknadi zaostatak pa bi moglo da bude i više golova u revanšu u odnosu na prvi meč.

NAŠ TIP: GG 3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna