SUDAR BOGATAŠA: NJukasl dočekuje dominantni Mančester siti

Novosti online

21. 08. 2022. u 08:21

AKTULENI šampion na nezgodnom gostovanju.

СУДАР БОГАТАША: Њукасл дочекује доминантни Манчестер сити

Foto: Profimedia

Fudbaleri Njukasla dočekaće Mančester siti u meču drugog kola Premijer lige. Utakmica na "Sent Džejmsis parku" biće duel najbogatijih klubova na "ostrvu", a samim tim i na planeti.

"Svrake" su u prethodnoj rundi odigrali 0:0 na gostovanju Brajtonu. Izabranici Edija Haua mogu biti srećni konačnim ishodom. Naime, "galebovi" su imali više od igra, bili su bliže pogotku, međutim, sreća je bila saveznik crno-belih.

Siti je odlično započeo novu sezonu. Aktuelni šampion je rutinski savldao Vest Hem (2:0) na premijeri, dok je u drugom kolu bio još ubedljiviji. Na "Etihada" je viđena prava dominacija, Bornumut je pao rezultatom 4:0.

"Trešnjice" su bile nedostojni sparing partner prvaku države, koji je za manje od 20 minuta u sredini prvog dela postigao tri gola i tako rešio utakmicu.

Seriju golova za najskuplji tim današnjice započeo je Ilkaj Gundogan u 19. minutu, posle sjajnog dodavanja Erlinga Holanda. Već u 31. minutu prednost je duplirao Kevin De Brujne, koji je iskoristio dodavanje Fila Fodena, sa 15 metara je spoljnim delom stopala poslao loptu u mrežu gostiju. Šest minuta kasnije De Brujne je uzvratio asistenciju Fodenu, koji je lako pogodio. 

"Povukao je ručnu" domaćin u nastavku, načinio je nekoliko izmena Pep Gvariola, ali i u takvom odnosu snaga Siti je postigao još jedan gol, učinio je to malerozni Džeferson Lerma, koji je zatresao sopstvenu mrežu. 

"Građani" i "svrake" su svoj poslednji međusobni duel odigrali 8. maja ove godine. Mančester je kao domaćin slavio sa 5:0. Bila je to prava igra "mačke i miša". Siti je do vođstva stigao 19. minutu preko Rahima Sterlinga. Vođstvo je u 38. duplirao Ejmerik Laport. Goleada se nastavila u drugom poluvremenu, a pogađali su Rodri, Fil Foden i drug put na meču Rahim Sterling.

Stvari su se mnogo promenile od pomenute utakmice, Njukasl se konsolidovao i postao tim koji pretenduje za visok plasman. Ipak, Siti je za koplje ispred svih u ovom trenutku.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene