SEZONU SU OBA TIMA POČELA SA DVA PORAZA: Sasuolo mora da osvoji bodove protiv Lećea

M.T.

20. 08. 2022. u 11:28

LOŠE su počeli novu sezonu u Seriji Sasuolo i Leće, a danas od 20.45 na ''Mapei'' stadionu u drugom kolu Serije A ovi timovi će imati priliku da upišu prve bodove.

СЕЗОНУ СУ ОБА ТИМА ПОЧЕЛА СА ДВА ПОРАЗА: Сасуоло мора да освоји бодове против Лећеа

FOTO: Tanjug

Oba tima doživela su na startu Serije A poraze. Sasuolo se na ''Alijanc'' stadionu u gostima protiv Juventusa proveo kao bos po trnju i poražen je sa 3:0 uz dva gola Dušana Vlahovića, iako "neroverdi" uopšte nisu odigrali loš meč. Štaviše, gledano statistički su bili u najmanju ruku ravnopravan, a na momente i bolji rival od Juventusa, ali je torinska Stara dama svoje prilike umešno koristila i osvojila tri boda.

Neuspeh Sasuola na startu nove sezone u Seriji A tako se nadovezao i na neuspeh u Kupu Italije gde je novi član elitnog ranga Modena uspela da ih izbaci iz daljeg takmičenja pobedom od 3:2. Ovakav početak sezone za Neroverde mogao bi da bude i znak da bi, posle 11. mesta prošle sezone, ove cilj mogao da bude isti, tačnije da se obezbedi pozicija u sredini tabele.

Apsolutno identičan start u ovoj sezoni ima i Leće. "Đalorosi" su u Kupu Italije priredili još neugodnije iznenađenje svojim navijačima od Sasuola pošto su ispali od Citadele sa 3:2 posle proužetaka pošto je posle 90 minuta bilo 1:1. Usledio je vrlo težak protivnik u prvom kolu Serije A pošto je Leće dočekalo Inter. Čak i u takvoj situaciji oni su imali bod u rukama sve do sudijske nadoknade kada su primili gol posle kornera takoreći u poslednjim trenucima utakmice i ostali sa nulom nakon prvog kola.

Zanimljivo je da su ova dva tima tokom svoje istorije odigrala svega četiri međusobna duela, po dva u Seriji A i Seriji B. Čak tri meča okonačana su nerešenim rezultatom, dok je jedinu pobedu ostvario Sasuolo i to u poslednjem meču ovih rivala odigranom pre dve godine u Seriji A. Od tri remija ovih ekipa, samo jedan je bio bez golova.

Trener Sasuola Alesio Dionisi ima i određenih kadrovskih problema za utakmicu potiv Lećea pošto ne može da računa na Merta Muldura koji je protiv Juventusa već u 7. minut napustio teren zbog povrede, kao ni na Hameda Traorea koji je od ranije povređen. Što se tiče Lećea, Marko Baroni još uvek ne zna da li že moći da računa na nekog i kvartera povređenih igrača pošto su pod znakom pitanja Mert Cetin, Kastriot Dermaku, Danijel Samek i Alesandro Tuja.

Kada se uzme u obzir tradicija, čini se da je remi gotovo neizbežan, ali zbog situacije na startu sezone domaći teren bi mogao da odigra veoma značajnu ulogu, pa Sasuolo u ovaj meč ipak ulazi sa statusom favorita.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)