PREMIJERA NA "ĐUZEPE MEACI": Inter demonstrira svoju snagu

Novosti online

20. 08. 2022. u 10:20

Zicer za "neroazure".

ПРЕМИЈЕРА НА ЂУЗЕПЕ МЕАЦИ: Интер демонстрира своју снагу

FOTO: Tanjug/AP

Premijera Intera pred svojim navijačima je večeras od 20.45. "Neroazuri" dočekuju Speciju u meču drugog kola Serija A. Nisu puleni Simonea Inzagija briljirali na otvaranju sezone, Leče je palo u sudijskoj nadoknadi - 1:2.

Možda bivši strateg Lacija nije naštimovao ekipu da izgleda dominanto već na startu takmičarske godine, ali je bar pogodio sa izmenama, ili bolje rečeno izmenom. Na dvadesetak i kusur minuta do kraja utakmice, ubacio je Edina Džeka i Denzela Damfrisa i krenuo po trijumf sa tri klasična špica. Međutim, pobedu mu je doneo desni bek nakon kornera Nikola Barele u četvrtom, ujedno i poslednjem minutu nadoknade.

Kada je Lukaku već u drugom minutu, iz prvog kontakta sa loptom, zakucao loptu glavom u mrežu, delovalo je da izabranike Simonea Inzagija čeka lagana šetnja Apulijom. Dalji tok događaja naterao je trenera gostiju da u poslednjoj četvrtini utakmice strepi i sve karte baci u ofanzivu. Umesto da pokuša da dokusuri protivnika već do polovine susreta, Inter je suštinski u tom periodu dominirao samo terenski, odnosno u posedu lopte koji nije doneo mnogo opasnosti po gol domaćina.

Sevnula je kontra domaćina u 48. minutu, školski izvedena, uz dupli pas letošnjeg pojačanja Asana Siseja i Federika Di Frančeska koji je podelio završni pas u deliću sekunde, idealnom da se izbegne ofsajd. Napadač iz Gambije je slanjem lopte u malu mrežu, uz samu stativu pokazao da nije slučajno prošle sezone postigao 20 golova za Zirih, a pride imao još 11 asistencija.

Krenulo je Leče potpuno da se povlači u završnim minutima utakmice, Hjulmand majstorkim uklizavanjem, telom sprečio siguran gol Lukakua i taman kada je delovalo da bod ostaje na krajnjem jugu Apeninskog poluostrva, Dafmris je grudima uneo loptu u mrežu.

Specija je u prvom kolu, u veoma "tvrdom" meču, savladala Empoli minimalnim rezultatom. Jedini strelac na utakmici bio je Mbala Nzola.

Prošle sezone Inter je večerašnjeg rivala savladao u oba duela - 2:0 i 1:3.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna