ZVEZDE MEĐU ZVEZDAMA: Pevaju u znak sećanja na muzičke legende (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

21. 05. 2024. u 21:40

U USTANOVI KULTURE „Vlada Divljan” održan je večerašnji koncert pod nazivom “Zvezde među zvezdama”, gde će biti evocirane uspomene na Usniju Redžepovu, i Predraga Živkovića Tozovca, izuzetne vokalne soliste koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

ЗВЕЗДЕ МЕЂУ ЗВЕЗДАМА: Певају у знак сећања на музичке легенде (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

U pitanju je prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama“, kada će se evocirati uspomene na ove izuzetne vokalne soliste koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

Usniju Redžepovu ublika pamti po hitovima kao što su „Samo pesma zna“, „Kazuj, krčmo džerimo“, „Ja sa juga, ti sa severa“, „Oko Niša kiša“, „Zbog tebe, mori Leno“ i drugim. Neke od najpoznatijih pesama Predraga Živkovića Tozovca jesu „Vlajna“, „Danče“, „Violino, ne sviraj“, „Donesi vina, krčmarice“, „Mađarica“, „Ljubavi moja tugo“, „Oči jedne žene“, „Ovamo, Cigani“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Tražiću ljubav novu“, „Uzmi sve što ti život pruža“ i druge.

Foto: SEMUS

Na samom događaju prisustvovala je i udovica Predraga Živkovića Tozovca, Mima Živković.

Foto: SEMUS

Na koncertu u znak sećanja na Usniju i Tozovca pevali su Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Dragica Radosavljević, Renato Henc, Vesna Dimić, Ivana Tasić i Danilo Živković.

Tim povodom pevač i predsednik estradnog saveza Srbije Dragiša Golubović Golub, otkrio je u čemu je sve publika uživala.

- Došli smo na ideju da napravimo jedan omaž velikanima, koji više nisu među nama, kao što su Tozovac, i Usnija Redžepova. Pesme su izvodili naša poznata lica, i velika imena narodne muzike – rekao je Dragiša.

Foto: Novosti

Izvođače je pratio Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa bio je Željko Stefanović.

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića