"RANJENI" HAJDUK U NEMOGUĆOJ MISIJI: Nakon debakla u Zagrebu putuju u Španiju

V.D.

18. 08. 2022. u 11:51

VEČERAS od 20.45 španski Viljareal dočekaće Hajduk iz Splita u okviru plej-ofa za plasman u Ligu konferencija

РАЊЕНИ ХАЈДУК У НЕМОГУЋОЈ МИСИЈИ: Након дебакла у Загребу путују у Шпанију

Foto: Profimedia

Ne pamti se takva atmosfera na kultnom stadionu "Poljud" kada je pred više od 30 000 navijača "pala" Vitorija Gimaraeš a to je ujedno i bila nakon dužeg vremena jedna važna evropska pobeda s obzirom da navijači dobro pamte ekipe kao što su: Dila Gori, Gzira junajted i Tobol koje su delile lekcije njihovim ljubimcima. 

Tog četvrtka pred krcatim stadionom "pala" je ekipa Vitorije Gimaraeš.  Erupciju na kultnom stadionu su izazvali puleni trenera Valdasa Dambauskasa partijom koju su prikazali u poslednjoj četvrtini meča. I do tada je Hajduk imao inicijativu, ali nije uspevao da je pretvori u gol. Taman u trenucima najvećeg pritiska splitskog tima Portugalci su poveli. Strelac je bio 19-godišnji Migel Maga koji je sa ivice šesnaesterca uputio fenomenalan udarac i savladao golamana Kalinića i utišao preko 30 000 navijača.

Ipak, Hajduk je ubrzo izjednačio, a u svega osam minuta razmaka stigao i do potpunog preokreta. Potpuni preokret omogućili su Emir Sahiti i Dario Melnjak. Prvi jer je u 67. minutu bio pažljiv i odbijenu loptu posle udarca Marka Livaje sproveo u mrežu za izjednačenje, a drugi pošto je bio dovoljno spretan da kazni kardinalnu grešku defanzivca Vitorije i režira rezultatski preokret.

Nije Hajduk ni tu želeo da se zaustavi jer ipak jedan gol prednosti ne bi bio nikakva garancija pred revanš u Portugaliji. Nošen hukom "torcide" krenuli su Livaja i drugovi po treći pogodak i u samom finišu meča stigli do njega. U 87.minutu Filip Krovinović evrogolom postavio konačan rezultat. 

Nakon te pobede Splićani su otputovali na miran revanš u Portugal gde su poraženi minimalnim rezultatom ali i pored toga ukupnim rezultatom 3:2 izborili dvomeč sa španskim Viljarealom koji je možda i glavni kandidat za titulu u ovom evropskom takmičenju.

Hajduk je za vikend doživeo jako bolan i neprijatan poraz u domaćem prvenstvu. Cilj uprave je bio da se titula vrati na "Poljud" nakon punih 18 godina ali na njihovu žalost već su doživeli poraz od najvećeg rivala Dinama. 

Sve je krenulo po planu u prvom poluvremenu kada je na asistenciju Livaje mladi Atanasov zatresao mrežu za 1:0. Tim rezultatom se otišlo na odmor ali u drugom poluvremenu je viđen potpuni pad u igri Hajduka i neverovatna partija Dinama koji je sa četiri gola u drugom poluvremenu došao do velike pobede.

Španski predstavnik koji će dočekati Hrvate na stadionu Levantea u Valensiji je odlično započeo novu sezonu u Primeri. U prvom kolu savladan je Valjadolid sa ubedljivih 3:0 u gostima. Prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona ove sezone ima ambicije da osvoji ovo takmičenje tako da će biti silno motivisani da savladaju Hajduk. 

Izabranici Unaj Emerija su pre neki dan ostali bez jednog od najboljih igrača. Naime, Pervis Estupinan je za 18 miliona evra prešao u redove Brajtona koji ga je doveo kao zamenu za Marka Kukurelju koji je pojačao Čelsi u transferu vrednom 65 miliona evra.

"Žuta podmornica" je veliki favorit u ovom dvomeču i verujemo da će dati sve od sebe da pitanje plasmana u grupnu fazu reši već u prvom meču.


NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili