ČESI PRIŽELJKUJU REPRIZU: Karabag je sada drugačiji tim!

M.T.

17. 08. 2022. u 09:28

VEČERAS od 18.45 na "Tofik Bahramov" stadionu odigraće se meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između domaćeg Karabaga i češkog šampiona Plzenja.

ЧЕСИ ПРИЖЕЉКУЈУ РЕПРИЗУ: Карабаг је сада другачији тим!

Foto: Profimedia

Azerbejdžanski šampion Karabag jedno je od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, a sada je drugi put u klupskoj istoriji stigao do plej-ofa kvalifikacije za elitno takmičenje u kojem će danas od 18.45 dočekati češku Viktoriju Plzenj u prvom meču.

Kada mu je to prvi put pošlo za rukom, u sezoni 2017/2018. Karabag je preko dvomeča protiv Kopenhagena uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige šapiona, a sada ga čeka jednako težak zadatak protiv češkog tima.

Karabag je morao da prođe sva tri kola kvalifikacija, ali je šampion Azerbejdžana uspeo da se izbori sa svim preprekama. Prvo je u dvomeču savladan Leh koji je slavio u prvom meču, da bi u revanšu Karabag ''petardom'' okončao kvalifikacije za Ligu šampiona poljskog predstavnika.

Protiv Ciriha su popularni "konjušari" morali da rešavaju pitanje prolaska u revanšu u produžetku posle slavlja u prvom meču, a najveće iznenađenje su Azerbejdžanci priredili u trećem kolu.

Čekao ih je Ferencvaroš sa statusom favorita, ali je Karabag uspeo da odigra 1:1 u Azerbejdžanu i zatim napravi veliko iznenađenje i pobedom od 3:1 u Mađarskoj obezbedi plasman u plej-of kvalifikacija.

U međuvremenu je startovalo i prvenstvo Azerbejdžana, a Karabag je u odbranu titule krenuo sa dve pobede u prva dva kola i definitivno se nalazi u jako dobroj formi.

Za razliku od Karabaga, Viktorija Plzen krenula je iz drugog kola u kvalifikacije i uspešno prošla HJK iz Finske, da bi u trećem kolu igrala protiv Šerifa. Očekivalo se da tim iz Tiraspolja bude teži zalogaj, ali se ispostavilo da je Viktorija u oba meča uspela da pobedi i stigne do plej-ofa.

Česi su iskusnija ekipa što se tiče kvalifiakcija u Ligu šampiona pošto joj je ovo četvrti put da igra u plej-ofu kvalifikacija, a dva puta je uspela da se probije sve do grupne faze elitnog takmičenja.

Ova dva tima su pre šest godina već igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je tada bila u pitanju treća runda. Iako su oba meča završena nerešenim rezultatom, Viktorija je prošla dalje zbog tadašnjeg pravila gola u gostima pošto je posle 0:0 u Češkoj, u Azerbejdžanu bilo 1:1. Interesantno je da su ova dva kluba odigrala i dva prijateljska meča od kojih je jedan završen takođe remijem, dok je Karabag jednom uspeo da slavi, tako da računajući sve duele Viktorija i dalje ne zna za pobedu protiv Azerbejdžanskog tima i možda je vreme da se to promeni.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna