SRBIN JE ADUT SAMPE: Silno pojačana Atalanta stiže na "Luiđi Feraris"

Novosti online

13. 08. 2022. u 10:40

POČINjE popularni "Kalčo".

СРБИН ЈЕ АДУТ САМПЕ: Силно појачана Аталанта стиже на Луиђи Ферарис

Foto: AP

Fudbaleri Sampdorija žele da naprave iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Klub iz Đenove završio je na takmičarsku 2021/22 završio na 15. poziciji, a već na startu novog izdanja Serije A očekuje ih veoma težak zadatak. Na "Luiđi Feraris" stiže Atalanta koja želi da pokaže da može više od osmog mesta koje je osvojeno nedavno završene sezone.

Sampa velike nade polaže u novog-starog člana Filipa Đuričića. Reprezentativac Srbije stigao je iz Sasuola kao slobodan igrač, a potpisao je dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još 12 meseci.

Pomalo iznenađujuć ishod, s obzirom na to da je Đuričić prethodnih nedelja pregovarao sa drugim italijanskim klubovima. Ipak, Sampdorija je u poslednjem trenutku ušla u trku i osigurala potpis 30-godišnjeg ofanzivnog veziste, te će Filip po drugi put u karijeri obući dres kluba iz Đenove.

Uprkos tome što mu je prethodna sezona bila prošarana povredama (tek 12 nastupa u Seriji A), Đuričić je predstavama u sezonama 2019/20 (pet golova, šest asistencija) i 2020/21 (pet golova, četiri asistencije) stekao određeni ugled, te je u prethodnih mesec dana, otkako mu je istekao ugovor sa Sasuolom, uživao interesovanje brojnih klubova sa "čizme".

FOTO: N. Paraušić

Na "Mapei stadionu", gde je u prethodne četiri sezone oživeo karijeru, imali su nameru da ga zadrže i po isteku saradnje, Torino je na nagovor Ivana Jurića krenuo po njegov potpis i za isti navodno ponudio 1.200.00 evra po sezoni, a Salernitanu koja se razletela po tržištu je od dogovora sa ofanzivnim vezistom delilo 500.000 evra godišnjeg…

Ispostavilo se na kraju da je i novac imao bitnu ulogu u donošenju odluke, s obzirom na to da bi prema informacijama pojedinih italijanskih medija Đuričić na Luiđi Ferarisu trebalo da zaradi 1.600.000 evra godišnje.

Tako je Atalanta sada u situaciji da nikada u svojoj istoriji nije izdvojila više para za pojačanja nego ovog leta. Za četiri pojačanja plaćeno je bezmalo 80.000.000 evra! U Bergamo su stigli Ederson (Salernitana), Ademola Lukman (Lajpcig), Žeremi Boga (otkupljen od Sasuola) i Merih Demiral (otkupljen od Juvenstusa).

Atalanta je protiv današnjeg protivnika bila veoma ubedljiva protekle sezone. "Boginja provnicije" slavila je na oba susreta - 1:3 i 4:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene