DVOBOJ PTICA NA JUGU ENGLESKE: "Galebovi" dočekuju "svrake"

Novosti online

13. 08. 2022. u 09:45

OBE ekipe slavile u prvom kolu.

ДВОБОЈ ПТИЦА НА ЈУГУ ЕНГЛЕСКЕ: Галебови дочекују свраке

Tanjug/AP

Nakon odlične partije na "Old trafordu" i trijumfa nad Mančester junajtedom od 2:1, Brajton želi da nastavi u istom rtimu. Na "Falmer stadionu" u okviru drugog kola Premijer lige stiže Njukasl koji je na otvaranju nove sezone bio bolji od Notingem foresta rezultatom 2:0.

Početak meča na "teatru snova" najavio je kasnija dešavanja. Već u 15. sekundi utakmice Brajton je imao priliku, posle greške odbrane domaćina, Leandro Trosard je oduzeo loptu, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane šutirao, srećom po Junajted pored njhivog gola. 

Nastavilo se u istom ritmu, Junajted je igrao prilično nepovezano, "galebovi" sa mnogo vere u sebe, uz visoki presing kad god je to bilo moguće. I takva igra donela im je golove, oba je postigao Paskal Gros, prvi u 30. minutu posle asistencije Velbeka, drugi devet minuta kasnije. 

Nije Ten Hag imao kuda, pa je već u 53. minutu na teren poslao Kristijana Ronalda, umesto neprimetnog Freda. Tačno 15 minuta kasnije Mančester se vratio u igru, posle autogola Mekalistera. Nije imao mnogo raspoloživih aduta na klupi holandski stručnjak, on je drugu izmenu načinio tek u 78. minutu, kad je na teren poslao i Van de Beka umesto Mektominija. 

Nije mu to mnogo pomoglo, iako je Mančester junjated imao prividnu inicijativu, ali ne i ozbiljnije prilike. Brajton se do kraja meča umešno branio za prvo veliko iznenađenje ove sezone u Premijer ligi i trijumf na "Old trafordu".

Fudbaleri Njukasla pobedili su Notingem forest 2:0 na svom terenu u prvom kolu Premijer lige, čime su pokvarili debi "šumara" u elitnom rangu.

Engleski velikan iz kasnih 70-ih vratio se u elitu posle 23. godine i za pobedu u najvišem rangu će izgleda morati još malo da sačeka.

Njukasl je tokom čitavog duela bio bolji tim, pored veće terenske inicijative, domaćin je imao i znatno više šuteva ka golu rivala (23-5), tako da se pitanje pobednika nije ni postavljalo.

Notingem se dobro branio u prvom poluvremenu, naročito se istakao golman Henderson kod pokušaja Vilsona i Žoeiltona, ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu u drugom delu igre.

"Svrake" su nakon odmora krenule u potpunu ofanzivu i sa takvim pristupom poveli u 58. minutu preko Šara, da bi konačan rezultat postavio Vilson deset minuta pred kraj susreta. 

Poslednji međusobni duel današnjih rivala završen je rezultatom 2:1 u korist Njukasla.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati