HRVAT GOSTUJE BIVŠEM TIMU: Na "Alijanc areni" i veći su prolazili loše

M.T.

14. 08. 2022. u 08:50 >> 10:24

U okviru drugog kola Bundeslige danas od 17.30 nas očekuje meč između Bajerna i Volfsburga

ХРВАТ ГОСТУЈЕ БИВШЕМ ТИМУ: На Алијанц арени и већи су пролазили лоше

FOTO: Tanjug/AP

Ko god da je pomislio kako će Bajern imati problema zbog odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu, grdno se prevario. Bavarci su silovito startovali u Bundesligi počastivši Ajntraht, osvajača Lige Evrope, sa šest golova u mreži, a nema sumnje da će ekipa Julija Nagelsmana u istom stilu želeti da nastavi i danas od 17.30 kada će na "Alijanc Arenu" doći Volfsburg u meču drugog kola Bundeslige.

Bavarci su već godinama apsolutno dominantni u Bundesligi i nema naznaka da će se to promeniti u skorijoj budućnosti. Protiv Ajntrahta je Bajern postigao pet golova u prvom poluvremenu i samo je dobra volja kluba iz Minhena dovela do toga da domaćin usred Frankfurta primi još samo jedan do kraja meča.

Sada na "Alijanc Arenu" stiže Volfsburg koji je na startu sezone remizirao pred svojim navijačima sa Verderom iz Bremena. Mogla je ekipa trenera Nika Kovača, nekadašnjeg stratega upravo Bajerna sa kojim je osvojio duplu krunu, da doživi i poraz na domaćem terenu pošto je posle početnog vođstva bila u minusu do same završnice meča, ali je Đilavođi uspeo da poravna na 2:2 u 84. minutu i obezbedi bod Volfsburug.

Kovač je svojevremeno kao trener Bajerna imao sukobe sa nekoliko igrača u timu, a istakao je da bi i dalje bio na klupi Bavaraca da ima uslove koje sada ima Nagelsman po pitanju dovođenja igrača. Veruje nekadašnji hrvatski reprezentativac da njeogv tim može čak i da pobedi Bajern.

- Imaćemo svoje šanse. Neće ih biti puno, ali ćemo morati da ih koristimo ako mislimo da pobedimo. Bajern je uvek jak i biće jak i ove godine. Imaju odličnu ekipu i odlične pojedince. Protiv njih je svaka ekipa pod velikim pritiskom – istakao je Kovač.

Volfsburg će protiv Bajerna biti bez pomoći Kilijana Fišera koji se povredio protiv Verdera i Jonasa Vinda. I dalje nema u timu Janika Gerharta koji se povredio tokom priprema, a protiv Bajerna neće igrati ni pojačanje iz zagrebačkog Dinama Bartol Franjić.

Ni Nagelsman ne može da računa na sve igrače. I dalje je povređen Leon Gorecka, dok Kingsli Koman neće igrati zbog crvenog kartona. Međutim, bez obzira na određene izostanke, Bajern je i dalje jasan favorit protiv Volfsburga.

Kada su u pitanju međusobni mečevi, odnos je u potpunosti na strani Bajerna. Od poslednjih 10 utakmica odigranih u Bundesligi, Bavarci su osam puta slavili dok je Volfsburg dva puta uspeo da osvoji bod. Prošle sezone je Volfsburg uspeo da remizira sa Bajernom, ali je to bilo u poslednjem kolu kada je već sve bilo rešeno u šampionatu.

NAŠ TIP: kartoni više od 2,5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja