MURINJO SA VUČICOM IMA VELIKE AMBICIJE: Nemanja Matić debituje u Seriji A

M.T.

14. 08. 2022. u 10:15

VEČERAS od 20.45 pokušaće tim Žoze Murinja da počne novu sezonu sa tri osvojena boda

МУРИЊО СА ВУЧИЦОМ ИМА ВЕЛИКЕ АМБИЦИЈЕ: Немања Матић дебитује у Серији А

Foto: Profimedia

Prošle sezone Salernitana je do poslednjeg trenutka strahovala za svoj status u Seriji A i sigurno je da tim iz Salerna ove sezone želi da takve brige prebrine znatno ranije. Međutim, na početku nove sezone to neće biti baš tako lako jer u goste stiže ambiciozna Roma.

Salernitana je bila među najktivnijim timovima na tržištu želeći da stvori tim sposoban da obezbedi opstanak, a to je finasirano iz transfera Edersona u Atalantu koji je plaćen 21 miliona evra. Upravo iz Atalante je stiglo najskuplje pojačanje Mateo Lovato za sedam miliona evra, dok je po pet milopna evra plaćeno Sampdoriji i Lilu za Federika Bonacolija i Domagoja Bradarića. U petak je Salernitana završila još tri potpisa pošto su na pozajmicu stigli Toni Vilean iz Espanjola i Antonijo Kandreva iz Sampdorije, dok je za Dilana Brona plaćeno Mecu milion evra.

Kandreva bi uz veterana Franka Riberija trebalo da drži pod kontolom svlačionicu i bude produžena ruka treneru Davidu Nikolu kako bi sve dobro funkcionisalo na terenu. Sklopili su u Salernu solidan tim koji svakako može da izbori željeni opstanak, a kako će to zista izgledati pokazaće sezona pred nama.

Roma se sa Žozeom Murinjom ponovo probija ka vrhu italijanskog fudbala. Harizmatični Portugalac je prošle sezone osvojio Ligu konferencija, prvi trofej za Romu još od Kupa Italije 2008. pa su i apetiti navijača porasli jer osećaju da bi Vučica ponovo mogla da postane faktor u Seriji A, a sklopljen je dobar tim koji bi mogao da napadne i Ligu Evrope.

Vučica je ostala bez Mhitarijana, Veretua, Viljara, Pereza, ali je zato dovela odlične igrače bez potrošenog evra. Možda i najveće pojačanje je dolazak iz Juventusa Paola Dibale potpuno besplatno, a poput Argentinca bez potrošenog evra za transfere stigli su u Romu nekadašnji i sadašnji srpski reprezentativci Nemanja Matić i golman Mile Svira, kao i Holanđanin Žoržinjo Vajnaldum iz Pariz Sen Žermena.

Roma je novac potrošila samo na dovođenje Čelika iz Lila kome je za taj transfer platila sedam miliona evra. Trenutno je jedina nepoznanica u Romi da li će Nikolo Zaniolo ostati ili otići iz kluba jer će se na osnovu toga i ocenjivati koliko je prelazni rok bio uspešan. 

Salernitana i Roma nisu odigrali mnogo zvaničnih mečeva pošto je tim iz Salerna češće bio u Seriji B, tako da su ova dva tima odigrala samo četiri utakmice, od toga dve pre više od 20 godine. Roma je ostvarila tri pobede, dok je Salernitana jednom uspela da ostvari trijumf. Prošle sezone Roma je slavila dva puta i u oba meča je postignuto najmanje tri gola.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna