SRPSKA KOLONIJA RUŠI BOSANCE? LJubimac "grobara" napada Zrinjski

Novosti online

11. 08. 2022. u 09:41

TOBOL mora u ofanzivu.

СРПСКА КОЛОНИЈА РУШИ БОСАНЦЕ? Љубимац гробара напада Зрињски

FOTO: Privatna arhiva

Fudbaleri Zrinjskog blizu su plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja. Naime, klub iz Mostara savladao je Tobol na svom terenu sa 1:0 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija i ima lepu priliku da se domogne plej-ofa.

Bosna i Hercegovina nikada u svojoj istoriji nije imala predstavnika u grupnoj fazi nekog takmičenja. Gledajući bližu prošlost, najbliži tome bili su fudbaleri Sarajeva 2014. godine, kada su u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisani od Borusije Menhengladbah. Prošle godine, do trećeg kola Lige konfrencije došao je mostarski Velež. Eliminisan je od švedskog Elfsborga. Nije se dalo Mostarcima da krunišu veliki trijumf nad grčkim AEK-om.

Od četiri predstavnika u Evropi ostao je samo šampion Zrinjski. Šampion BiH je jedini osvetlao obraz učešća u evropskom fudbalu, jer su Borac i Velež ispali od ekipa sa Farskih Ostrva i Malte, dok se Tuzla Sitiju i može progledati kroz prste, budući da su za protivnika imali slavni holandski AZ Alkmar. Jedino se nade još polažu u Plemiće, ekipu koja je prošle sezone oduševila celi region svojim rekordima ispisanim u BiH fudbalu, ali i prepoznatljivom stilu igre koji forsira trener Sergej Jakirović.

U tekućem prvenstvu posle 15 odigranih kola, Tobol je na četvrtom mestu sa 25 bodova. Svakako je zanimljivo da u njihovim redovima nastupa nekoliko igrača koji su uspešno branili boje večitih beogradskih rivala. Pre svega, Zoran Tošić. Iskusni vezista koji je u dva navrata nosi dres Partizana je golom protiv Linkolna obezbedio prolazak dalje.

Takođe, dres dvostrukog šampiona Kazahstana nosi i Dušan Jovančić, nekadašnji igrač Crvene Zvezde, a tu je i Miljan Vukadinović koji je prethodne tri sezone nosio dres novosadske Vojvodine. Uz sve to, na klupi sedi 59-godišnji stručnjak Milan Milanović, dobro poznat javnosti u Srbiji, nekadašnji trener Mačve, Novog Pazara, Rada, Zemuna, Radnika, OFK Beograda...

Vremenska razlika i termin susreta (16.00) mogu biti saveznik domaćinu koji je iskusniji rival. Upravo zbog sega navedenog malu prednost dajemo Tobolu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!