OLIMPIJAKOS STRAHUJE OD SRBINA: Crveno-beli su u velikoj krizi, novi trener ima težak zadatak

Novosti online

11. 08. 2022. u 08:49 >> 11:32

ŠAMPION Grčke u problemu.

ОЛИМПИЈАКОС СТРАХУЈЕ ОД СРБИНА: Црвено-бели су у великој кризи, нови тренер има тежак задатак

Foto: Profimedia

Očajno je Olimpijakos započeo sezonu na evro-sceni. Dominantna sila u grčkom fudbalu pokazala je ogromne nedostatke uprkos sastavu vrednom više od 100.000.000 evra. Makabi iz Haife demonstrirao je silu savladavši klub iz Pireje na njihovom terenu sa neverovatnih 4:0 i tako ih eliminisao iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ceh je platio portugalski stručnjak Pedro Martins, na njegovo mesto stigao je Španac Karlos Korberan. Mladi stručnjak nije imao previše vremena za neke radikalne promene, usledio je duel sa Slovanom i ponovo razočarenje. "Mršavih" 1:1 u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slovan iz Bratislave je bio vrlo blizu da na revanš u Slovačku ponese kapital od jednog gola. Jusef El Arabi sačuvao je obraz Olimpijakosu i koliko-toliko novom treneru Karlosu Korberanu početak na užarenoj klupi učinio podnošljivijim.

Klecala su kolena Olimpijakosu kada je engleski napadač Andre Grin – minulog leta stigao u klub iz Bratislave – matirao Tomaša Vačlika sredinom drugog poluvremena. Užasno je ragovao Sokratis papastatopulos u toj situaciji, želeo je da vrati loptu golmanu i – sve promašio. Samo ju je okrznuo i namestio Englezu, koji je poklon oberučke prihvatio. Pogodio je suprotan ugao i izazvao erupciju nezadovoljstva na Karaiskakiju.

Krenuo je domaćin na sve ili ništa, ubacio je Karlos Korberan u igru Lazara Ranđelovića, Matjua Valbuenu i Jusefa El Arabija, koji se trzajem glavom upisao u novoj sezoni i stavio grčkog šampiona u bolju poziciju pred put u Bratislavu.

Večeras od 20.30 Olimpijakos igra za obraz i čast grčkog fudbala koji je proteklih nedelje doživeo nekoliko ozbiljnih "šamara". Crveno-belima je Liga Evrope uteha, a eventulna eliminacija iz plasman u Ligu konferencija prestavljaće praktično "poniženje". Interesatno, najveću pretnju po goste predstavaljaće bivši fudbaler Partizana Ivan Šaponjić.

Slovan je u boljoj poziciji, ali Olimpijakos nema šta da čeka, veliki su favoriti i sve sem trijumfa predstavljaće novu senzaciju.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!