BRZINA TVENTEOVO NAJJAČE ORUŽJE: Brđani u Holandiji jure čudo

M.T.

11. 08. 2022. u 08:52

VEČERAS od 19 časova na stadionu u Enshedeu gledaćemo revanš meč kvalifikacija za Ligu konferencija

БРЗИНА ТВЕНТЕОВО НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ: Брђани у Холандији јуре чудо

FOTO: FK Čukarički

Ponadali su se u Čukaričkom pred prvi meč protiv Tventea pre nedelju dana u Humskoj ulici, ohrabreni dobrim igrama u domaćem šampionatu i prethodnoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija, da mogu da se ravnopravno nose sa holandskim predstavnikom.

Međutim, već prvo poluvreme na stadionu Partizana ih je surovo razuverilo u to koliko su ravnopravni sa Tventeom i koja je zapravo razlike u kvalitetu između ovih ekipa bez obzira što Tvente ne spada u sam vrh holandskoh fudbala.

Sve što su Brđni želeli da urade u prvom meču palo je u vodu pred brzinom Tventeovih igrča koji su lako probijali odbranu Čukaričkog i za poluvreme rešili pitanje pobednika te utakmice, a možda i dvomeča.

Najsvetlija tačka u Čukaričkom bio je golman Novak Mićović koji je sprečio totalanu bruku u prvom poluvremenu. Tek u nastavku je beogradski tim uspeo je da koliko toliko uzvrati Tventeu i stigne makar do počasnog gola, ali ako se posmatra šira slika taj gol će teško nešto promeniti kada je u pitanju revanš. 

Njegov uticaj bi u revanšu svakako bio veći da je Čukarički iskoristio dve solidne prilike koje su mu se ukazale između prvog i drugog gola Tventea. Ovako, Brđani će imati veoma tešak zadatak u Enšedeu.

Čukarički se brzo oporavio od neugodnog poraza u Ligi konferencija pošto je u petom kolu Superlige Srbije savladao subotički Spartak sa 2:0, pa su Brđani u dobrom raspoloženju otputovali u Holandiju sa nadom da mogu da učine nešto u rangu čuda.

Tvetne je u Beogradu uradio ono što je želeo. Osim pobede ostvario je i sasvim dobar rezultat koji mu u najvećoj meri garantuje relativno miran revanš, posebno ako se ima u vidu koliko su njegovi ofanzivci brži od odbrane Čukaričkog koje je bila na velikim mukama pre nedenju dana, naročito tokom prvog poluvremena kada su Holanđani postigli sva tri gola.

Tvente je napravio i dobru uvertiru za revanš pošto je na startu holanskog šampionata savladao NEC, doduše minimalnim rezultatom, ali tri boda su tri boda. Trener Tventea Ron Jans protiv NEC-a nije ništa želeo da kalkuliše i odigrao je taj meč gotovo u najjačem sastavu.
Tvente je u revanšu protiv Čukaričkog ipak apsolutni favorit, iako nema sumnje da će tim Dušana Kerkeza pokušati da što skuplje proda svoju kožu uz nadu da možda i mogu da naprave podvig. Ipak, po svemu viđenom u Beogradu to neće biti moguće.

NAŠ TIP: UG više od 2,5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)