MARSELJ SPREMAN ZA BORBU SA PARIŽANIMA! Rems stiže na Velodorom bez Rajkovića

M.T.

07. 08. 2022. u 08:48

VEČERAS od 20.45 na čuvenom stadionu "Velodrom" domaći Olimpik odigraće meč prvog kola Lige 1 protiv gostujućeg Remsa

МАРСЕЉ СПРЕМАН ЗА БОРБУ СА ПАРИЖАНИМА! Ремс стиже на Велодором без Рајковића

Profimedia

Prošle sezone Olimpik iz Marselja bio je vicešampion, a navijači bi svakako više od svega voleli da baš njihov tim skine krunu omraženom klubu iz glavnog grada sa kojim postoji veliko rivalstvo. Pre toga sledi prvi ispit na startu šampionata Francuske protiv Remsa večeras od 20.45 na stadionu ’’Velodrom’’.

Posle sezone u kojoj su bili najbliži pratilac Pariz Sen Žermenu, Marsej je odlučio da se ’’otvori’’ i uloži u tim koji će se takmičiti u Ligi šampiona i makar probati da stane na put rivalu iz glavnog grada Francuske. Potrošio je Marsej preko 60 miliona evra na 10 igrača među kojima su Pau Lopez iz Rome, Mateo Genduzi iz Arsenala, kolumbijski napadač Luis Suarez iz Granade, Arkadijuš Milik iz Napolija, kao i Šansel Mbemba iz Porta.

Sa ovim pojačanjima Marsej je zaista napravio možda i najjači tim od onog koji je na ’’Velodrom’’ doneo poslednju titulu pre 12 godina pošto trener Igor Tudor uz pomenute novajlije ima već uigrane starosedeoca poput Seada Kolašinca, Kevina Strotmana, Dimitrija Pajea, Duju Ćaleta Cara i druge. Zbog svega, navijači se nadaju ponovnom mestu u vrhu francuskog fudbala.

Nemanja Radonjić je još uvek pod ugovorom sa Marsejom, ali je na pozajmici u Torinu sa pravom otkupa i teško je zamisliti scenario po kojem bi se nekadašnji igrač Crvene zvezde vratio na jug Francuske.

Rems će u novu sezonu ući bez Predraga Rajkovića koji je predstavljao značajnu sigurnost na golu crveno-belih, a koji je prešao u Majorku u transferu vrednom 4,5 miliona evra. Odlučili su u Remsu da ponovo dovedu čuvara mreže iz Srbije i platili su pola miliona za 19-godišnjeg Ognjena Lukića iz kragujevačkog Radničkog koji ipak predstavlja zalog za budućnost. Jedino od Rajkovića je Rems dobio novac, pošto su Žislan Konan, Musa Dumbija i Sambu Sisioko otišli kaoo slobodni igrači. Na drugo strani, crveno-beli su potrošili određeni novac na pojačanja. Osim Lukića, stigao je za 10 miliona evra Džunja Ito iz Genka, zatim Gravilon iz Intera za 3,5 miliona evra, kao i Emanuel Agbadu iz Eupena za 2,6 miliona evra.

"Crveno-beli" su prošlu sezonu okončali u sredini tabele, daleko od zone ispadanja, ali i daleko od bilo kakve borbe za eventualni izlazak u Evropu. Po svemu sudeći, Rems očekuje slična sezona u kojoj će ipak akcenat biti stavljen na to da tim i dalje ostane član elitnog drugštva u Francuskoj.

Marsej i Rems u međusobnm duelima često umeju da igraju nerešeno, pošto je od poslednjih 10 mečeva četiri završeno remijem ,dok su oba tima ostvarila po tri pobede. Prošle sezone Marsej je bio bolji u međusobnim duelima. U prvom meču u decembru Marsej je dočekao Rems, a meč je završen 1:1, dok je krajem aprila Marsej proslavio pobedu minimalnim rezultatom u gostima zahvaljujući golu Žersona u završnici meča.

Smatramo da su domaći kvalitetniji tim i da će pobedom startovati u novoj sezoni pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere