DA LI SE NASTAVLJA DOMINACIJA? Klub Briž započinje misiju "odbrana titule"

Novosti online

24. 07. 2022. u 08:24

PREMIJERNI meč u Pro ligi, plavo-crni igraju na svom terenu od 13.30. Na stadion "Jan Brejdel" stiže Genk.

ДА ЛИ СЕ НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈА? Клуб Бриж започиње мисију одбрана титуле

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Šampion kreće u odbranu titule! Klub Briž želi da nastavi dominaciju u belgijskom fudbalu, prvi su favoriti za novi trofej. Premijerni meč u Pro ligi, plavo-crni igraju na svom terenu od 13.30. Na stadion "Jan Brejdel" stiže Genk.

Izabranici Karla Hofkensa na sjajan način su započeli novu sezonu, osvojeno je 20. izdanje Superkupa Belgije. U borbi sa trofej pao je Gent - 1:0.

Gol odluke viđen je u 39. minutu kada je Majkl Ngadeu skrenuo loptu u svoj gol posle šuta Andreasa Skov Olsena. Bio je Briž bolji rival u tom periodu igre, ali su po povratku sa odmora fudbaleri Genta preuzeli inicijativu, međutim, ne i uspeli da promene ishod meča.

Odlično su se plavo-crni branili i ostavili Bafalose na jednom trofeju Superkupa. Promena igračkog kadra nije bila velika tokom leta, dok je na klupi Hufkens prešao sa sedišta za pomoćnika na mesto glavnog trenera, pošto je Alfred Šrojder otišao u Ajaks.

Po prvoj takmičarskoj utakmici sezone, deluje da ekipa neće imati problem u komunikaciji s trenerom. Disciplinovanom igrom u odbrani i dobrom koncentracijom protivnik je držan na bezbednoj udaljenosti od svog gola.

Genk je minulu sezonu završio na 8. mestu, što im je donelo raizgravanje za plasman na evro-scenu. Međutim, Gent je bio bolji u grupi koja se borila za kontinentalno takmičenje. Popularni "štrumfovi" ostali su u ovom prelaznom roku bez najboljeg pojedinca. Norvežanin Kristijan Torstved je pojačao Sasuolo u transferu vrednom 10.000.000 evra. Na njegovo mesto stigao je Nikolas Kastro iz Njeulsa. Argentinac se još traži i biće mu potrebno određeno vreme da se adaptira na belgijski fudbal.

Klub Briž je favorit na današnjem susretu i tu nema dileme. Aktuelni šampion slavio je na tri prethodna duela, a interesatno je da su svi završeni sa tri i više pogodaka uz popularnu igru "GG 3+".

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!