NIJE MOGLO TEŽE ZA RIJEKU: Strašni Đurgarden stiže na "Rujevicu"

Novosti online

21. 07. 2022. u 09:53

HRVATSKI predstavnik je blagi favorit protiv drugoplasirane ekipe Olsvensken lige.

НИЈЕ МОГЛО ТЕЖЕ ЗА РИЈЕКУ: Страшни Ђургарден стиже на Рујевицу

FOTO: EPA

Odmah nakon ždreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija jasno je bilo da je Rijeka prošla veoma loše. Na "Rujevicu" stiže u ovom trenutku drugoplasirana ekipa prvenstva Švedske Đurgarden, prepun samopouzdanja, sa pet pobeda u nizu u kojima je ostvario gol-razliku 17:2.

Rijeka je, sa druge strane, prošlog vikenda započela svoju sezonu. U prvom je kolu savladan Šibenik na "Šubićevcu". Videlo se da su noge još "teške", u prvih 11 Dragana Tadića i Faustina Budicina pronašle su se čak četiri letnje akvizicije - Mateo Pavlović, Anton Krešić, Pablo Alvarez i Mario Vrančić. U drugom poluvremenu na terenu je bio i Alen Halilović.

Uprkos atomskoj formi švedske ekipe, Rijeka ima nešto što Đurgarden nema - tradiciju pobeđivanja na evrosceni. Gosti osnovani pre čak 131 godinu odigrali su samo 52 utakmice na internacionalnom nivou i u njima je ostvario samo 13 pobeda. 

Rijeka je, za razliku od Šveđana, samo u poslednjih devet godina u četiri navrata igrala grupnu fazu klupskih takmičenja na Starom kontinentu. "Bijeli" su pobeđivali Milan, Fejnord, Standard, AZ Alkmar, Štutgart... Remizirali su sa Seviljom, Betisom, Real Sosijedadom, AEK-om, ravnopravno se nosili sa Napolijem...

Strateg Riječana Dragan Tadić bio je dosta tajnovit kada je reč o startnih jedanaest. Napomenuo je da su u konkurenciji za utakmicu svi igrači koji su započeli meč protiv Šibenika, u špicu bi trebalo očekivati junaka sa "Šubićevca" Horhea Obregona. U sastavu bi mogao biti i mladi štoper Nikita Vlasenko koji je stigao iz Juventusa.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)