DA LI SE LEH OPORAVIO OD "PETARDE"? Poljaci svim silama napadaju Dinamo

Novosti online

21. 07. 2022. u 08:31

DRMA se klupa treneru Džonu van den Bromu.

ДА ЛИ СЕ ЛЕХ ОПОРАВИО ОД ПЕТАРДЕ? Пољаци свим силама нападају Динамо

Foto Tviter

Nije bila prvorazredna senzacija, ali jeste ozbiljno iznenađenje. Šampion Poljske Leh iz Poznanja eliminisan je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je doživeo totalni debakl u Bakuu, u revanš susretu sa Karabagom. Momci Gurbana Gurbanova zbili su redove, pokazali da svi veliki evropski rezultati u poslednjoj deceniji nisu nikakva slučajnost, i slavivši sa 5:1 lagano nadoknadili minimalan poraz iz prvog susreta (0:1).

Sada se Leh "preselio" u kvalifikacije za Ligu konferencije, pokušaće šampion Poljske da u drugom kolu eliminiše Dinamo Batumi koji je nesrećno ispao iz borbe za Ligu šampiona.

Za početak, podsetimo se dešavanja iz Azerbejdžana. 

Nijednu zamisao četa holandskog stručnjaka Džona van den Broma nije mogla da sprovede u delo tokom ovih 90 minuta. Nije bilo dovoljno čak ni to što je iz prve akcije na meču, nakon samo nekoliko sekundi igre, uspela da dođe do prednosti pogotkom Kristofera Veldea.

Međutim, blistao je dvostruki strelac Kadi. On je pogodio u 14. minutu za 1:1, a onda u 74. praktično rešio sve dileme, kada je povisio na 4:1. Mrežu Leha tresli su još i Hrvat Ozobić (42. minut), Medina (56. minut) i Husejnov (78. minut).

U startnoj postavi Karabaga bili su crnogorski reprezentativci Marko Janković i Marko Vešović, bivši fudbaleri Partizana i Crvene zvezde.

Dinamo je posle velike borbe eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Slovana. Nakon 0:0 u Bratislavi, identičan rezultat videli smo i u Gruziji - usledili su produžeci.

U finišu prvog domaćin je poveo i bio na pragu velikog iznenađenja. Igrao se 104. minut kada je posle sjajnog prodora po desnoj strani Mamučašvili ostavio loptu Davitašviliju, koji je uspeo da prođe par čuvara, uleti u kazneni prostor rivala i efektnim udarcem u bliži ugao donese prednost Dinamu.

Ipak, tim iz Slovačke nije dao poslednju reč. Proradio je u 115. minutu kada je Ivan Šaponjić sa golom spojio Barsegjana. A onda, u poslednjim sekundama utakmice, čuveni reprezentativac Vladimir Vajs preokreće rezultat za veliko slavlje Slovana.

Navijači Leha i uprava kluba su sve nervozniji, Džonu van den Bromu se "drma" klupa, te će u večeras na teren izvesti najjači mogući tim. Sve sem trijumfa kluba iz Poznanja predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)