SVETI NEKTARIJE JE DUHOVNO ISCELIO MOG OCA: Prve reči Nikole Rokvića iz manastira u Egini: "Rekao sam mu: Gospode kako god bude, ja idem ti"

Novosti onlajn

22. 05. 2024. u 19:16

NIKOLU ROKVIĆA u manastiru Svetog Nektarija Eginskog sačekala je porodica.

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЈЕ ДУХОВНО ИСЦЕЛИО МОГ ОЦА: Прве речи Николе Роквића из манастира у Егини: Рекао сам му: Господе како год буде, ја идем ти

Foto: I. Marinković, Instagram printskrin/nikolarokvic, Shutterstock

Zagrljaji sa decom, suprugom Bojanom Barović i majkom Slavicu, mnogima su izazvali suze.

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

Nikola Rokvić celivao je ikone i poklonio se moštima Svetog Nektarija.

Čak 31. dan trajalo je njegovo humanitarno putovanje, prilikom kog je sakupio 31 milion dinara za onkologije u Srbiji.

 Hvala nam na tome što ste da iskažem sve što sam osećao i što osećam, prvenstveno hvala dragom gospodu Bogu, hvala svetom Nektariju, svetom ocu Nikolaju, svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put, ne znam kao da sam ceo život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru, zavoleo sam svetog Nektarija išao sma na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka svetom Nektariju- rekao je emotivno Nikola Rokvić, pa dodao:

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic, Vikipedija

- Hteo sam da vodim svog oca ovde, nije se otvorilo, ali sam zahvalan svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio. A to je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima kada nije kako mi želimo da se radujemo. Zato što je to volja božija. I gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren. A nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo.

(BLIC)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi