SRBIN NA NAJTEŽEM MOGUĆEM ZADATKU: "Špansko čudo" je nepremostiva prepreka?

Novosti online

21. 07. 2022. u 08:09

Filip Krajinović i Karlos Alkaraz sastaće se u drugom kolu Hamburga.

СРБИН НА НАЈТЕЖЕМ МОГУЋЕМ ЗАДАТКУ: Шпанско чудо је непремостива препрека?

FOTO: AP

Srbin je zabeležio pad od 13 mesta u odnosu na prošlu nedelju i sada zauzima 43. poziciju na ATP rang-listi.

Fića je jedan od petorice naših igrača koji su trenutno u prvih 100, tačnije, rođeni Somborac je treći reket Srbije, nalazi se iza Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića.

Velika je šteta što ovaj igrač nije iskoristio sav svoj potencijal, sigurno je mogao veću karijeru da napravi da je bilo više posvećenosti, za sada još uvek nije podigao pobednički pehar, i sam je izjavio da je to naredni cilj.

Gubio je čak pet puta u finalima, od kojih je jedan poraz došao ove godine u Kvinsu od Matea Beretinija.

Bivši svetski "broj 26" i te kako ume da prikaže kvalitetan tenis, što najbolje oslikavaju dva meča protiv Noleta 2020. godine, kada ga je propisno namučio u Rimu i Beču.

FOTO: Tanjug/AP

A šta reći za njegovog današnjeg protivnika, neverovatan momak, godinu je počeo sa 32. pozicije i jednim trofejom, sada, sedam meseci kasnije, zauzima 6. mesto na svetskoj listi i u svojoj vitrini ima još četiri trofeja, od kojih su dva iz masters serije.

Popularni Čarli je trenutno treći u trci za Završni masters, ispred njega su samo Stefanos Cicipas i Rafael Nadal, tako da ne sumnjamo da će ovaj devetnaestogodišnjak obezbediti vizu za Torino.

Obojica igrača su imala težak zadatak u prvom kolu, Krajinović je napravio iznenađenje izbacivši finalistu Baštada rezultatom 2-1, dok se Španac neočekivano namučio protiv Nikole Kuna i meč završio tek nakon taj-brejka u odlučujućem setu.

Ovo neće biti prvi duel ovih rivala, pre tačno godinu dana su se sastali na istoj ovoj podlozi u Umagu, Karlos je tada trijumfovao posle velike borbe (2-1).

Navijamo za našeg tenisera, međutim, trenutno nije realno da pruži jači otpor "španskoj mašineriji".

NAŠ TIP: Alkaraz - Krajinović 2:0 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)