SIVIĆ VERUJE U SVOJE PULENE: Radnički je favorit na Malti, dolazimo iz zemlje koja je otišla na Svetsko prvenstvo

Novosti online

21. 07. 2022. u 08:07

GZIRA ne sme da predstavlja problem.

СИВИЋ ВЕРУЈЕ У СВОЈЕ ПУЛЕНЕ: Раднички је фаворит на Малти, долазимо из земље која је отишла на Светско првенство

FOTO: FK Radnički Niš

Ekipa niškog Radničkog večeras od 19 časova gostije malteškoj Gziri u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Trener srpskog kluba Tomislav Sivić uverava kako je dobro prostudirao rivala.

- Spremili smo se kao za svaku utakmicu. Imaju devetoricu stranaca, igraju 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par odličnih igrača, radi se o ekipi koja je namučila Slovan iz Bratislave, koja je pobedila Hajduk pre nekoliko godina...

Ipak, napominje Sivić da plasman u narednu rundu nikako ne bi smeo da se dovede u pitanje.

- Ne bežimo od uloge favorita, moramo da budemo svesni da dolazimo iz zemlje koja je otišla na Svetsko prvenstvo, zemlje fudbala. Protivnik sa Malte ne može da bude problem koliko god da je ozbiljan.

Veliki udarac za Radnički predstavlja odlazak jednog od najboljih igrača ekipe Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu, i to samo dan pred dolazak na Maltu, što prema rečima Sivića nije bio dogovor.

- Kada na sve faktore dodamo odlazak Mitrovića, čemu se nismo nadali i nismo imali takav dogovor, da ode pre nego što završimo takmičenje u Evropi, ali i povredu Dimića, to su dodatni razlozi da budemo još pripravniji i ozbiljniji. Najviše od svega će nam posao otežavati veštačka podloga, jer to je potpuno drugi sport. Nismo imali priliku danas da je osetimo, tek ćemo sutra... Šta je, tu je, to nam je donela situacija kojoj moramo da se prilagodimo, imamo jedan jedini cilj, a to je prolaz u treće kolo i tu se sva priča završava - zaključuje Sivić.

Kao što je napomenuo i strateg niškog kluba, ekipa sa juga Srbije ne sme da ima problema sa Gzirom, plasman u narednu fazu takmičenja je imperativ. Ipak, prvi meč na Malti može biti i jedan vid ispitivanja snaga. Upravo zbog toga odlučili smo se za duplu šansu uz dva ili više pogodaka na meču.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona