TURISTIČKA POSETA ISLANDU: Pogon je jednom nogom u drugom kolu

Novosti online

14. 07. 2022. u 08:58

REJKJAVIK želi da popravi utisak iz prvog meča.

ТУРИСТИЧКА ПОСЕТА ИСЛАНДУ: Погон је једном ногом у другом колу

Profimedia

Poljski Pogon stigao je na Island u turističkoj atmosferi. Naime, "lučki radnici" savladali su Rejkjavik sa 4:1 u prvom meču uvodnog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, te će revanš na "KR volur" stadionu predstavljati samo formalnost.

Sebastijan Kovalčuk imao je svoj šou u ubedljivom trijumfu. Mladi ofanzivac je namestio čak tri gola. Njegova dodavanja bila su ključna u akcijama posle kojih su mrežu pogađali Kamil Drigas, Luka Zahović i Jakub Bartovski. Jedini pogodak u kojem nije učestvovao desio se u 56. minutu, kada se drugi put u listu strelaca upisao Bartovski. Aron Kristofer Laruson je u 71. minutu postigao počasni gol za goste.

Pogon je imao odličnu prošlu sezonu koju je "pokvario" na samom kraju. Za šampionom Lehom zaostali su devet bodova. Pred sam finiš prvenstva su posustali i tako "prokockali" bolji plasman na tabeli. U poslednjih sedam kola osvojili su svega devet bodova od mogućih 21 i omogućili Lehu da bez pritiska osvoji naslov prvaka. 

U toku juna su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu i slavili su minimalnim rezultatom protiv šampiona iz Poznanja koji je u utorak doživeo debakl u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sa druge strane, ekipa Rejkjavika je u punom takmičarskom ritmu. Odigrali su već 12 mečeva i imaju 16 bodova.

KR Rejkjavik je najtrofejniji tim na Islandu i osvojio je titulu čak 27 puta. Prošle sezone su zauzeli treće mesto, a kako trenutno stvari stoje, moraće mnogo da poprave formu ukoliko žele bar do treće pozicije koja vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Tim iz Šćećina nema rezultatski imperativ na ovom meču. Plasman u drugo kolo je praktično obezbeđen. Upravo zbog pomenutog razloga savetujemo da pokušate sa golovima.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!