STRUMIČANI ŽELE PRVI TRIJUMF U ISTORIJI: Akademija Pandev veruje u iznenađenje

Novosti online

14. 07. 2022. u 08:01 >> 09:15

POLjACI stižu u Severnu Makedoniju.

СТРУМИЧАНИ ЖЕЛЕ ПРВИ ТРИЈУМФ У ИСТОРИЈИ: Академија Пандев верује у изненађење

Foto: Profimedia

Akademija Pandev pokušaće da popravi utisak iz prvog meča uvodnog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Lehija Gdanjsk rutinski je slavila sa 4:1 i u Severnu Makedoniju stiže turistički.

Utakmica između pomenutih klubova završila se kasnije od planiranog, navijači domaćeg tima potukli su se međusobno, pa je duel bio prekinut. To nije omelo Lehiju da upiše ubedljivu pobedu i praktično reši pitanje prolaska u narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Iskusni Portugalac Flavio Paiksao postigao je het-trik, u strelce se upisao i Lukas Zvolinski. Lehija je imala 4:0, opustila se u završnici, a to je iskoristio srpski defanzivac Dušan Joković da ublaži poraz.

Situacija sa Strumičanima očigledno nije ista kao ranije. Klub je napustilo nekoliko prvotimaca, a zamene za njih još nema. U ekipi više nisu: Andrija Sekulić, Viktor Angelov, Adis Hađanović, Faruk Bihorac, Marko Martinaga, Pepi Đorđijev...  Oni su bili deo prvog tima i činili kostur tima u prošloj sezoni kada je postignut najveći klupski uspeh, to je drugo mesto u makedonskoj ligi.

Kada se pogleda evropsko iskustvo oba tima, to su manje-više iste ekipe. Lehija se tri puta kvalifikovala za Evropu (1983/84, 2019/20. i 2022/23), dok je Akademija Pandev dva puta igrala u UEFA takmičenjima (2019/20. i 2022/23). Strumičani su u prvom ovosezonskom meču postigli debitantski gol u Evropi jer su prethodno izgubili od Zrinjskog sa ukupnih 0:6. Lehija želi prvi plasman u naredno kolo – 1984. godine ekipa u KPK je pretrpela težak poraz od Juventusa, dok je na poslednjem učešću 2020. jači bio danski Brondbi (ukupno 3:5).

S obzirom na to da gosti imaju ubedljivu prednost na svojoj strani, nema sumnje da će imati prostora da šansu ukažu fudbalerima sa klupe i onima koji su u drugom planu. Upravo tu činjenicu Akademija Pandev može da iskoristi i popravi utisak sa stadiona "Energa".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (7,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)