NEMA ŠALE SA LALATOVIĆEM I BORCEM: Banjalučani u Toršavnu žele novu pobedu

Novosti online

14. 07. 2022. u 09:42

PLASMAN u drugo kolo overava se na "Gundadalur" stadionu.

НЕМА ШАЛЕ СА ЛАЛАТОВИЋЕМ И БОРЦЕМ: Бањалучани у Торшавну желе нову победу

FOTO: FK Borac Banjaluka

Debi Nenada Lalatovića na klupi Borca iz Banjaluke ukrasila je pobeda nad B36 (2:0) u prvom meču uvodnog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Trijumf protiv Farana golovima su potpisala letnja pojačanja - Benjamin Tatar i Nedeljko Piščević.

Ulogu favorita član Premijer lige Bosne i Hercegovine opravdao je rutinskom partijom i tako stekao prednost pred revanš u Toršavnu koji je na programu večeras od 19 časova. Istovremeno, Lalatović je održao impresivan učinak na međunarodnoj sceni u duelima u koje je ulazio sa epitetom nosioca.

Činjenica da Banjalučani još sklapaju kockice uticala je na izdanje protiv rivala skromnih fudbalskih kvaliteta, međutim, inicijativa tokom većeg dela susreta bila je dovoljna da Borac prilično lako stigne do pobede u privremenom domu u Modriči.

Borac je put do mreže rivala našao u 38. minutu kada je Tatar iskoristio nespretnu reakciju golmana i odbrane rivala i glavom sa više od 10 metara doneo prednost domaćinu.

U nastavku utakmice Farani su dugim loptama pokušali da ugroze Banjalučane i neutrališu zaostatak, a najbolju priliku imali su u 73. minutu kada je Bjarki Nilsen iz odlične pozicije gađao pored gola.

Posle perioda inicijative rivala Lalatovićevi izabranici ponovo su preuzeli kontrolu i u 84. minutu udvostručili prednost. Posle pokušaja Tatara odbijena lopta stigla je na levi bok odakle je Subić uputio centaršut, a Nedeljko Piščević glavom matirao Lamhaugea.

Po završetku debija Lalatović nije skrivao zadovoljstvo.

- Srećan sam što sam prvu utakmicu na klupi Borca uspešno okončao. Igrali smo protiv tvrde ekipe sa sjajnim prekidima, nije bilo jednostavno nositi se u vazdušnim duelima. Borili smo se 90 minuta, zasluženo pobedili, postigli dva gola, mogli smo još više. U poslednjih 20 minuta smo imali igrača manje u sredini, igrali 4-4-2 što nam se isplatilo. Teško je izdominirati kroz sredinu, jer oni svaki posed igraju duge lopte na naše štopere, pa se vodila borba u vazduhu. Igrači su dali maksimum, prva utakmica posle 22 dana treninga i mogu biti zadovoljan.

Dva gola prednosti osetna su zaliha pred revanš.

- Kao kolektiv smo odigrali veoma dobro, bili strpljivi, znali šta hoćemo. Danas nije lako nikoga pobediti, oni su čvrsta ekipa, ali ne žele toliko da igraju, insistiraju na dugim loptama. Žao mi je što nismo dali treći gol. Oprez će u revanšu biti maksimalan. Čeka nas drugo poluvreme i još žešća utakmica. Žao mi je što nismo mogli da igramo pred 10.000 ljudi u Banjaluci, ali moram da se zahvalim svima koji su došli na podršci, bili su nam 12. igrač - istakao Lalatović.

Borac je kvaliteniji rival, B36 je na pragu eliminacije. Farani će pokušati da stignu do iznenađenja, ali nema sumnje da temperamentni stručnjak i njegovi puleni neće dozvoliti dramu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!