BORBA ZA FINALE: "Trikolori" protiv hita prvenstva

V.D.

28. 06. 2022. u 09:25

VEČERAS od 20 časova na "Mol Areni" u Dunajskoj Stredi nas očekuje meč polufinala Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina

БОРБА ЗА ФИНАЛЕ: Триколори против хита првенства

FOTO: AP

U borbi za finale kontinentalnog prvenstva snage će odmereti prvi favorit takmičenja Francuska i najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva Izrael.

Počnimo od prvog kola, Francuzi su deklasirali selekciju domaćina prvenstva, Slovačku sa 5:0. Dvostruki strelci su bili Anže Žoan Boni i Alan Viržinius, fudbaleri Parme, odnosno Sošoa, dok je mrežu protivnika načeo Lum Šauna, igrač Rena, koji je bio i dvostruki asistent na meču.

U drugom kolu na red je stigla Rumunija koju su mladi "trikolori" savladali sa 2:1. Ponovo je Šauna bio strelac, dok se u istoriju upisao i Adelin, saigrač našeg golmana Rajkovića iz Remsa.

U poslednjem trećem kolu u grupi usledio je okršaj za prvu poziciju i "izbegavanje" Engleza u polufinalu. Italijani su poveli sa 1:0 ali su fenomenalni Lum Šauna i ekipa ubacili u petu brzinu i na kraju slavili sa čak 4:1.

Igrač utakmice je bio gore pomenuti Lum Šauna koji je i prvi strelac šampionata sa četiri pogotka.

Sa druge strane, Izrael je prošao grupu sa četiri osvojena boda. U prvom kolu su nesrećno ispustili sva tri boda protiv reprezentacije Srbije. Vodili su sa 2:1 ali su primili gol u 93. minutu. 

U narednom meču pobedili su Austrijance sa 4:2 i tako obezbedili prolaz u narednu rudu.

Treće kolo i meč sa Englezima je bila prilika da se eventualnom pobedom dokopaju prve pozicije u grupi, ali ipak "Gordi Albion" to nije dozvolio. Englezi su golom Delapa u šestom minutu meča rešili pitanje pobednika. Imao je Izrael jednu šansu za izjednačenje, ali na njihovu žalost to se nije dogodilo. 

Francuska reprezentacija je najviše pokazala na prvenstvu. Postigli su čak 11 pogodaka.

Na meču protiv Izraela su apsolutni favoriti i sve osim njihove pobede i prolaza u finale bi bila prava senzacija. Kvota na keca je mala tako da je moramo pojačati golovima.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 1-1&3+ (kvota 2,3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera