VELIKAN NASTAVLJA PO STAROM: "Crveni đavoli" u lovu na "gazele"

Novosti online

22. 06. 2022. u 08:22

AL AHLI želi da dokaže javnosti da je rezultatska kriza prošlost.

ВЕЛИКАН НАСТАВЉА ПО СТАРОМ: Црвени ђаволи у лову на газеле

Foto: Profimedia

Nakon remija (2:2) u 124. ligaškom duelu između Al Ahlija i Zamaleka razlika na tabeli ostala je ista. "Crveni đavoli" i dalje kaskaju za najvećim rivalom, Zamalek ima četiri boda prednosti ali uz tri utakmice više.

Najtrofeniji klub afričkog kontinteta mora da "ubrza" ukoliko želi da napadne tron. Priliku za novi trijumf ima već večeras od 21.30 kada na stadion "Al Salam" stiže Razal El Mahala.

Posle poraza u finalu Lige šampiona od Vidada u Kazablanki, tim iz Kaira je smenio kormilara Pitsa Mosimanea samo tri meseca posle produžetka saradnje.

Prošle sezone je Al Ahli izgubio primat u Egiptu. Titulu je osvojio Zamalek, a gubitak primata na tlu Afrike značio je i kraj saradnje sa južnoafričkim trenerom. Njegova smena je najavljivana danima, a podgrejana je kada  nije bilo iskusnog stručnjaka na klupi protiv Al Masrija u Kupu Egipta. Dan nakon pomenutog meča stigla je i zvanična potvrda - Mosimane je bivši!

Kao zamena za Južnoafrikanca se pominje nekadašnji trener Partizana Vuk Rašović. On je protekle sezone predvodio Al Fejhu do Kupa Saudijske Arabije. Piše se da se osim Srbina kao kandidati za klupu najtofejnijeg velikana iz Afrike se pominju i Francuzi Rudi Garsija, Rumun Razvan Lučesku, Portugalac Rui Vitorija i Brazilac Paulo Aturi.

Velikan mora što pre da se osvesti, da stane na noge i nastavi u prepoznatljivom ritmu. "Gazele" u Kairo stižu u ne baš idealnom trenutku, ali 11. ekipa sa premijerligaške tabele ne bi trebalo da predstavlja problem za Al Ahli.

U prethona četiri međusobna duela gledali smo šarenolike rezultate. "Crveni đavoli" su slavili dva puta, u poslednjem kao gosti sa 3:2 i pre dve godine sa 3:0. El Mahala je upisala jedan trijumf (1:0), dok je ubeležen i jedan remi (1:1).

Stvari su jasne, ovde je kec "kao kuća". Kvota nije visoka, zato smo je dodali igru dva ili više pogodaka na meču.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!