SERIJA A SVE UZBUDLJIVIJA: Očajni Botafogo beži iz opasne zone

Novosti online

16. 06. 2022. u 09:11

CRVENI alarm upaljen je u redovima kluba iz Rio de Žaneira. "Usamljena zvezda" je u nizu od četiri poraza.

СЕРИЈА А СВЕ УЗБУДЉИВИЈА: Очајни Ботафого бежи из опасне зоне

Foto: Profimedia

Pred početak sezone niko nije očekivao ovakvu situaciju. Slavni Botafogo bori se za opstanak u brazilskoj Seriji A. "Usamljena zvezda" je 17. uz samo dvanaest osvojenih bodova, što zaista nije podatak za ponos. Međutim, na sreću "crno-belih", prvenstvo je u ranoj fazi.

Priliku za novi početak puleni portugalskog trenera Luisa Kastra imaju već večeras. Na stadion "Nilton Santos" u okviru 12. kola stiže još jedan velikan brazilskog fudbala - Sao Paulo.

Botafoga je u nizu od četiri poraza, a posebno boli onaj od Avaija u prethodnom kolu. Naime, uprkos dominaciji lopta jednostavno nije htela u mrežu.

Iako mnogo ofanzivniji i uporniji u nameri da postignu pogodak, "crno-beli" nisu uspeli da pronađu pukotinu u odbrani rivala. Nije im pomoglo ni to što je gol Avaija u drugom poluvremenu čuvao rezervista Vladimir, pošto je prvi čuvar mreže Daglas Fridrih ostao u svlačionici zbog povrede. Čak 21 šut uputili su igrači Botafoga ka golu rivala, međutim, nijedna lopta od devet koje su išle u okvir gola nije pogodila mrežu.

S druge strane, gosti su samo dvaput gađali u okvir gola, a jednom i matirali iskusnog Roberta Fernandeza. Učinio je to 24-godišnji Kevin, koji je nedavno stigao iz Ponte Prete, a pre toga je jednu sezonu nosio dres upravo Botafoga. Očito je dobro zapamtio teren na stadionu "Nilton Santos", pošto je u nadoknadi prvog poluvremena majstorski izveo slobodan udarac i loptu od stative poslao u mrežu.

Sao Paulo se sa druge strane bori za sam vrh tabele. Peto mesto i samo četiri boda zaostaka u odnosu na lidera Palmerias daju za pravo izabranicima legendarnog Rožerija Senija da sanjaju o tituli. Ipak, realnije je očekivati plasman u Kopa Libertadores. Za razliku od Botafoga, "trikolori" su u minulom kolu savladali Ameriku Mineiro.

Postio je prvi strelac prvenstva ekipe, Argentinac Džonatan Kaljeri, a tri boda izabranicima trenera koji je ikona kluba, doneo je Patirk u 34. minutu, posle asistencije Igora Vinsijusa.

Biće uzbudljivo pred punim tribinama velelepnog zdanja koje je otvoreno 2007. godine. Atmosfera i pesma navijača biće veliki vetar u leđa domaćima, upravo zbog toga malu prednost dajemo Botafogu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov