PORTUGALIJA JEDAN OD FAVORITA ZA TROFEJ: "Navigatori" u Ženevi napadaju očajnu Švajcarsku

Novosti online

12. 06. 2022. u 08:55

PULENI Fernanda Santoša u 4. kolu gostuje rivalu kojeg su prosto "razneli" na svom terenu rezultatom 4:0.

ПОРТУГАЛИЈА ЈЕДАН ОД ФАВОРИТА ЗА ТРОФЕЈ: Навигатори у Женеви нападају очајну Швајцарску

Foto: Profimedia

Selekcija Portugalije u ozbiljnom je usponu forme. "Navigatori" sjajno su otvorili takmičenje u Ligi nacija, dominiraju grupom "A2". Puleni Fernanda Santoša su na otvaranju takmičenja remizirali sa Španijom (1:1),  a onda su dominantno savladali Švajcarsku (4:0) i Češku (2:0). 

Porutgalija sada u 4. kolu gostuje Švajcarskoj na stadionu "Ženeva", rivalu kojeg je prosto "razneo" na svom terenu.

Osvojio je večešranji gost premijerno izdanje Lige nacija, a izgleda da je ozbiljno shvatio i treće, pošto na polovini takmičenja deluje ozbiljno. Daleko uverljivije nego tokom mundijalskih kvalifikacija kad je za rivala imao Srbiju. Baš na stadionu gde ga je Aleksandar Mitrović uskratio za direktnu vizu za Katar pokazao je kako hvata zalet, na terenu "Žoze Alvalade" je u prethodnom kolu savladao Češku i sačuvao dva boda prednosti u odnosu na Špance koji su bili bolji od Švajcarske u Ženevi – 2:0.

Samo četiri dana posle kanonande protiv Švajcarske ekipa Fernanda Santoša je opet odirgala uverljivo, sve vreme bila opasna i stigla do pobede najviše zahvaljujuči Bernardu Silvi. As Mančester sitija je namestio oba gola u Lisabonu i tako stavio na velike muke selektora. Razlog je taj što se minulih dana u tamošnjoj javnosti vodila debata da li je državni tim bolji kad igru organizuje Bruno Fernandeš ili Bernardo Silva. Bruno je bio sjajan protiv Švajcarske i kad je on izašao sredinom drugog dela zamenio ga je baš nekadašnji član Monaka, a onda je Bernardo Silva u razmaku od samo pet minuta tokom četvrtka veče pokazao da i sam ume da bude produktivan.

Najpre kombinacija sa Žoaom Kanselom za pogodak kolege iz tabora "građana", potom i dodavanje Gonsalu Geudešu kako bi i ofanzivac Valensije zatresao mrežu i tako rešio susret u ranoj fazi. Ujedno pokazao da Portugal nije samo Kristijano Ronaldo, iako je najbolji strelac u istoriji te zemlje u minulom kolu postigao dva gola.

Švajcarska je nastavila sa bledim partijama, Španija je autoritativno slavila, možda nije igrački bilo tako ubedljivo, ali jeste učinkovito – 1:0.

Gol odluke za selekciju Luisa Enrikea postigao je Pablo Sarabija, kome je to bila naplata sjajne sezone na klupskom planu u dresu Sportinga. Sarabija je samo sačekao pas Markosa Ljorentea (pohvalno što nije pao, kao što bi mnogi njegovi sunarodnici u sličnoj situaciji) i upisao asitenciju u meču koji će se pamtiti i po detalji iz drugog poluvremena kad je Gavi promešao nekoliko protivničkih fudbalera i nagovrstio da je budućnost "crvene furije".

Ne računajući duel od pre nekoliko dana, Portugalija i Švajcarska su se sastali 2019. godine u meču polufinala Lige nacija. "Navigatori" su slavili sa 3:1, het-trik za pobednika postigao je Kristijano Ronaldo, za "sajdžije" precizan je bio Rikardo Rodrigez.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)