AKO PONOVE MEČ IZ PRAGA, BIĆE ZABAVNO: Španija u Malagi dočekuje Češku

Novosti online

12. 06. 2022. u 08:55

PORTUGALIJA se već "odlepila" u grupi "A2", eventualnim trijumvfom na "La Rosaledi" jedna od reprezentacija zadržaće korak sa "navigatorima", dok će poraženom biti teško da se vrati u trku za prvo mesto.

АКО ПОНОВЕ МЕЧ ИЗ ПРАГА, БИЋЕ ЗАБАВНО: Шпанија у Малаги дочекује Чешку

FOTO: AP

Fudbalska reprezentacija Španija pokušaće da upiše drugi trijumf u Ligi nacija. "Crvena furija" na "La Rosaledi" dočekuje Češku u meču četvrtog kola grupe "A2" pomenutog kontinentalnog takmičenja. Izabranici Luisa Enrikea savladali su Švajcarsku pre samo tri dana minimalnim razultatom, a sada se sastaju sa još jednim neugodnim rivalom.

Interesantno, Španija i Češka odigrali su fenomenalan meč u Pragu 5. juna, večerašnji domaćin je do boda sitgao u poslednjim trenucima - 2:2.

Osam minuta pre kraja utakmice u Sevilji Španci su ostali bez celog plena u derbiju protiv Portugala. Sve to im se vratilo u Pragu. Dva puta su bili u zaostatku i dva puta stizali, s tim da su taj drugi pogodak postigli u 90. minutu i žestoko rastužili domaćina.

Mada očekivano inferiorni u posedu lopte, "Lokomotiva" se odlično nosila sa "Crvenom furijom". Pre svega Česi su se organizovano i požrtvovano branli, a onda i opasno napadali iz kontre.

Imali su, doduše, i sreće kod drugog pogotka da Erik Garsija napravi veliki kiks...

Jakub Pešek i Jan Kuhta pogađali su za Češku, a Gavi i Injigo Martinez za Španiju. Taj gol za konačnih 2:2 štoper Atletik Bilbaa postigao je tako što je lopta nakon njegovog udarca glavom pogodila prečku i odbila se iza gol-linije. To se nije videlo golim okom, ali pošto je arbitru zapištao sat kao signal da se radi o golu, ovaj je pokazao na centar.

Ne uzimajući u obzir pomenuti duel, poslednji put večerašnji rivali sastali su se  2016. godine. Španija je slavila golom Đerarda Pikea, štoper Barselone je mrežu Petra Čeha pogodio u 87. minutu.

Portugalija se već "odlepila" u grupi "A2", eventualnim trijumfom na susretu u Malagi jedna od reprezentacija zadržaće korak sa "navigatorima", dok će poraženom biti teško da se vrati u trku za prvo mesto.

Kvota na domaćina je prilično mala, a mi smo se odličili da je "pojačamo" sa dva ili više pogotka.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri