SPEKTAKL NA "VEMBLIJU": "Jeleni" na korak od istorije

V.D.

28. 05. 2022. u 10:20 >> 10:20

DANAS od 17 časova na Vembliju sastaće se Mensfild taun i Port Vejl u okviru finala plej-ofa za popunu Lige 1

СПЕКТАКЛ НА ВЕМБЛИЈУ: Јелени на корак од историје

Foto: Profimedia

Navijači a i igrači ova dva kluba verovatno nisu mogli ni da sanjaju da će njihove ekipe ikada zaigrati na "Vembliju" ali snovi i nadanja su baš ono što fudbal čini tako posebnom igrom.

Današnji formalni domaćin Mensfild taun nikada u svojoj istoriji nije zaigrao u višem rangu od Lige 2 i imaće priliku da baš na najčuvenijem stadionu na svetu ispiše klupsku istoriju.

Popularni "jeleni" su osnovani davne 1897. godine i 125 godina kasnije igraju svoju najbolju sezonu.

Regularni deo prvenstva su završili na sedmoj poziciji (poslednja koja vodi u plej-of) sa osvojenih 77 bodova.

U polufinalnom dvomeču sastali su se sa četvrtoplasiranim Nortemptonom. Pobedili su na oba meča i plasirali se u finale ukupnim rezultatom 3:1.

Puleni menadžera Najdžela Klafa podigli su formu u pravo vreme i silno motivisani dočekuju istorijsko finale u hramu fudbala na ostrvu.

Foto: Profimedia

Sa druge strane ekipa Port Vejla je regularni deo završila na petoj poziciji. U polufinalnom dvomeču izabranike trenera Darela Klarka čekao je šestoplasirani Svindon. U prvom meču u gostima poraženi su sa 1:2 da bi na svom "Vejl parku" pred 12 000 vernih navijača slavili nakon boljeg izvođenja jedaneasteraca.

Tim iz Burslema je lako mogao da izbori direktnu promociju ali su na poslednja četiri meča bili poraženi čak tri puta što im je znatno otežalo put ka višem rangu. 

Koliko su ove dve ekipe izjednačene govori i činjenica da su na 46 prvenstvenih utakmica zabeležili po 22 pobede i postigli po 67 golova. 

Istorija takođe svedoči o sličnosti u kvalitetu. U poslednjih 20 godina sastali su se 14 puta. Pet mečeva je završeno bez pobednika a jednu pobedu više u odnosu na današnjeg rivala izvojevao je Mensfild taun.

U prvom ovosezonskom susretu na "Uan Kol" stadionu nije bilo pobednika, da bi sredinom marta meseca, Port Vejl slavio pred svojim navijačima sa 3:1.

Veliko je pitanje kako će se ove dve ekipe snaći na najpoznatijem stadionu na svetu s obzirom da nemaju često prilike da igraju pred tolikim brojem gledalaca osim kada ih žreb spoji sa nekim premijerligašem u FA ili Liga kupu.

Na ovakvim mečevima je jako teško prognozirati pobednika. Ulog je jako veliki ali verujemo u malo bolju formu "jelena" i želju da ispišu istoriju svog kluba.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna