MILAN JEDNOM RUKOM NA "SKUDETU": "Rosoneri" čekaju Atalantu u meču sezone

Novosti online

15. 05. 2022. u 09:03

GIGANT iz grada mode titulu čeka od sezone 2011/12, ovakvu priliku nisu imali čitavu deceniju, te nema sumnje da su sve karte bačene na poslednja dva kola prvenstva.

МИЛАН ЈЕДНОМ РУКОМ НА СКУДЕТУ: Росонери чекају Аталанту у мечу сезоне

FOTO: AP/Tanjug

Aktuelni sastav Milana po svom kvalitetu i načinu na koji krči put do Skudeta podseća na Juventus Antonija Kontea. Podsetimo, "rosoneri" su blizu titule šampiona Italije sa Pjerom Kaluluom, Žuniorom Mesijasom, Aleksisom Salemaksersom, Brahimom Dijazom, Radetom Krunićem i napadačkim tandemom Olivije Žiru - Zlatan Ibrahimović koji zajedno ima skoro pa 80 godina, tako se i premijerni Konteov Juve okitio titulom prvaka sa Emeanueleom Đakerinijem, Simoneom Pepeom, Paulo De Ćeljeom, Alesandro Matrijem, Markom Borijelom...

Puleni Stefana Piolija su na dobrom putu, međutim, nema opuštanja. Od 18.00 na "San Siro" stiže Atalanta u okviru 37. kola Serije A.

"Boginja provincije" se nakon nekoliko neočekivanih rezultata vratila u trku za Ligu Evrope i imajući u vidu njen učinak na gostovanjima u ovoj godini, osvojila je više bodova kao gost nego Milan kao domaćin, drži mali plamičak nade u taboru Intera da nije, još uvek, sve izgubljeno.

Međutim, gigant iz grada mode titulu čeka od sezone 2011/12, ovakvu priliku nisu imali čitavu deceniju, te nema sumnje da su sve karte bačene na poslednja dva kola prvenstva.

Foto: Profimedia

Rafael Leao igra fudbal života, mladi Portugalac nosi Milan proteklih nekoliko meseci, priča se da je njegova vrednost već sada devetocifrena. Brzonogi krilni igrač je 2019. godine stigao iz Lila u transferu vrednom skoro 30.000.000 evra, nije se snašao na početku, navijači su dizali ruke od njega. Istini za volju, sam Leao je kumovao kritikama, izgledao je nezainteresovano na terenu. Govor tela i nepromišljeni potezi izazivali su salve zvižduka, ali vredelo je čekati ga. Deset golova i sedam asistencija na svom kontu ima "zlatna koka" Milana.

Današnja "mina" može lako da eksplodira, Atalanta je protivnik koji svakog može da iznenadi. Ekipa iz Bergama se početkom takmičarske godine nadala plasmanu u Ligu šampiona, ali loš period početkom 2022. uticali su na ciljeve. Sada se "puca" na Ligu Evrope i nema sumnje da će puleni Đan Pjera Gaspernija dati sve od sebe da to i ostvare.

Ipak, verujemo u trijumf Milana. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri