DVA DANA BEZ POZITIVNIH: Korona virus u Rudničko-takovskom kraju - hospitalizovano 14 pacijenata

M. B.

23. 05. 2021. u 16:25

UGLAVNOM sve su bolje vesti iz „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: preminulih tokom minula 24 sata srećom nema, u njena tri odeljenja trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata (jedan manje nego juče).

ДВА ДАНА БЕЗ ПОЗИТИВНИХ: Корона вирус у Рудничко-таковском крају - хоспитализовано 14 пацијената

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju leči se četvoro pacijenata, po pet na Internom i Neurologiji. Od njih, 12 ima pozitivan test na korona virus, dvoje negativan. Tri su otpuštena na kućno lečenje. Na lečenje su primljena dva pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po podacima iz Doma zdravlja, dva dana uzastopno nije bilo kovid pozitivnih lica. Tako, ukupan broj lica obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, ovde je i dalje 3.313, od njih je 1.528 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.313 lica, uz nažalost 120 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije