FILMSKI KLASICI U JAGODINI: Nakon „Varljivog leta 68“ na repertoaru „Nešto između“ i „Nacionalna klasa”

Z. Gligorijević

21. 05. 2021. u 17:15

FILM „Varljivo leto 68“, prvi film iz programa Mreže prikazivača Srbije „55 godina Praške škole“, sinoć je u bioskopsku salu Kulturnog centra Jagodine doveo novu publiku.

ФИЛМСКИ КЛАСИЦИ У ЈАГОДИНИ: Након „Варљивог лета 68“ на репертоару „Нешто између“ и „Национална класа”

Foto: Kulturni centar

Večeras će od 18 sati biti prikazan film „Nešto između“, a u subotu, u isto vreme, na velikom platnu biće prikazan film „Nacionalna klasa”. Izbor je napravljen od filmova koji su na listi 100 najboljih srpskih igranih filmova u 20. veku, a koji su digitalno restaurisani u saradnji sa Jugoslovenskom Kinotekom i kompanijom A1.

Pre 55 godina Srđan Karanović i Goran Marković bili su prvi studenti iz bivše Jugoslavije koji su otišli u Prag da studiraju režiju na čuvenoj praškoj FAMU, a nakon njih stigli su i Lordan Zafranović, Rajko Grlić i Goran Paskaljević, podsećaju u Kulturnom centru Jagodina.

Ciklus filmova „Filmski klasici – 55 godina Praške škole” obuhvata po jedan film reditelja iz Srbije: Srđana Karanovića, Gorana Markovića i Gorana Paskaljevića koji su sredinom sedamdesetih i kasnije, širom sveta proslavili našu kinematografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri