IZVOZIĆE ROBU VREDNU 12 MILIONA €: U Jagodini do kraja meseca biće gotova nova kineska fabrika (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 05. 2021. u 18:22

FABRIKA "Jing Hong Da" u Jagodini godišnje bi trebalo da izveze od 10.000 do 14.000 tona plastičnog granulata, čija vrednost dostiže i do 12 miliona evra.

ИЗВОЗИЋЕ РОБУ ВРЕДНУ 12 МИЛИОНА €: У Јагодини до краја месеца биће готова нова кинеска фабрика (ФОТО)

Foto: Z. Gligorijević

Ovo je ocenio njen vlasnik Lin Ja Đang koji je u ponedeljak, sa predstavnicima Ambasade NR Kine, posetio pogon koji se ubrzano završava.

Početna investicija iznosi 800.000 evra, a u prvoj fazi su planirane dve proizvodne linije, na kojima bi bilo angažovano od 30 do 50 radnika.

- Za godinu dana ćemo imati šest proizvodnih linija, za preradu i mlevenje plastičnog granulata, te za pranje materijala, pa bi bismo zaposlili do 120 ljudi. Proizvodni kapacitet svake linije moći će da dostigne 300 tona plastičnog granulata mesečno - istakao je Lin Ja Đang, naglašavajući da je njihov plan investicija u Srbiji zasnovan na činjenici da je ovo država bogate kulture i ima povoljnu političku klimu, što još više doprinosi čeličnom prijateljstvu sa Kinom.

Predsednik Skupštine grada u Jagodini Dragan Marković Palma najavljuje da će fabrika, građena tokom pandemije, biti završena do kraja meseca, a već u junu bi trebalo da stignu i mašine.

- Zahvalan sam Ču Zo Pingu koji je u Jagodinu doveo Lin Ja Đanga. To znači da je najbolja preporuka onoga koji više godina radi u Srbiji, državi koja je najbolja za investitore, jer obezbeđuje ekonomsku sigurnost i omogućuje investitorima da svoje proizvode izvoze po čitavom svetu - ocenio je Marković i dodao da će 10. juna biti otvorena nemačka fabrika "Fišer", koja proizvodi delove za automobile namenjene izvozu, u kojoj je već angažovano 150 radnika koji su završili obuku u inostranstvu. U planu je zapošljavanje još 200 ljudi.

Foto: Z. Gligorijević

Podsetimo, krajem godine u Jagodini će početi da radi i austrijska fabrika koja će proizvoditi elektromotore za izvoz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)