UPIS TALENTOVANIH UČENIKA: Konačni rezultati prijemnog ispita sutra

B.B.

18. 05. 2021. u 16:23

KONAČNI rezultati prijemnih ispita za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja, biće dostupni sutra na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.

УПИС ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА: Коначни резултати пријемног испита сутра

Smanjen broj mesta za nadarene za računarstvo i informatiku / Foto I. Marinković

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, roditelji i učenici putem ovog portala mogu imati uvid u preliminarne i konačne rezultate, podnositi žalbe, popuniti i predati listu želja, videti konačan raspored učenika po školama.

Konkursom je predviđeno 4.871 mesto za talentovane učenike, a za polaganje prijemnog ipsita se prijavilo 7.336 kandidata. Najveće interesovanje malih maturanata bilo je za upis u bilingvalna odeljenja, odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, za audio - vizuelne umetnosti, matematiku, kao i za računarstvo i informatiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)