BEZBEDNOST NAJVAŽNIJA: Krajem meseca počeće radovi na putu od Kikinde do Nakova

R. Š.

18. 05. 2021. u 13:34

OBNOVA državnog puta od Kikinde do Nakova, gde je granični prelaz sa Rumunijom, u dužini od devet kilometara, trebalo bi da počne krajem ovog meseca.

БЕЗБЕДНОСТ НАЈВАЖНИЈА: Крајем месеца почеће радови на путу од Кикинде до Накова

Foto Grad Kikinda

Za četiri meseca, koliko će radovi trajati, biće obnovljen kolovoz i uređena dva autobuska stajališta na izlazu iz grada. Tako je predviđeno projektom prekogranične saradnje Rumunije i Srbije "Povezanost Banata" koji se time završava. Ukupna vrednost mu je 55 miliona dinara.

- Ovo je završna faza tog projekta, čiji je osnovni cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju svih učesnika - kaže Miroslav Dučić, član Gradskog veća Kikinde.

Foto R. Š.

Upravo radi veće bezbednosti u saobraćaju, duž biciklističke staze od sedam kilometara, koja ide pored ovog puta, već je postavljena solarna rasveta, pa se njome može kretati i noću. Stazom se od grada stiže do samog graničnog prelaza, koji radi samo od sedam ujutro do 19 sati i dozvoljen je prelaz samo putničkim automobilima, biciklima i pešacima.

- Solarna rasveta duž staze nalazi se na 281 stubu i štedi energiju. Na stubove je postavljen i video-nadzor koji je povezan sa Policijskom upravom, što takođe doprinosi većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju - objašnjava Saša Tanackov, takođe član Gradskog veća.

- Od 2014. do 2020. preko programa prekogranične saradnje Kikinda je realizovala projekte ukupne vrednosti 2,3 miliona evra. Nama je veoma važan dalji razvoj graničnog prelaza Nakovo radi daljeg dovođenja potencijalnih investitora iz zapadnih rumunskih županija i otvaranja njihovih pogona u našem gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju