DATO PREKO 60 HILJADA DOZA VAKCINA U ZRENJANINU: Nastavlja se proces masovne imunizacije

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

17. 05. 2021. u 16:33

PREMA podacima Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" u Zrenjaninu, od utorka 18. maja nastavlja se proces masovne imunizacije, a nakon uspešno sprovedene imunizacije u Knićaninu, Farkaždinu, Čenti, Banatskom Despotovcu, Botošu, Orlovatu i Melencima, ona će biti orgnaizovana i za meštane Jankovog Mosta i Mihajlova, sela u okolini Zrenjanina.

ДАТО ПРЕКО 60 ХИЉАДА ДОЗА ВАКЦИНА У ЗРЕЊАНИНУ: Наставља се процес масовне имунизације

Foto: grad Zrenjanin

U sportskoj dvorani Medison, građani Zrenjanina se mogu vakcinisati od 9 do 19 časova i birati vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm.

Broj ukupno datih doza vakcina na teritoriji koju pokriva zrenjaninski Dom zdravlja  iznosi 61.499, od.kojih je primo dozu primilo  35.824, a obe doze 25.675 Zrenjaninaca.

Vakcina Sinofarm data je ukupno u 37.240 doza, Fajzer 13.636, Sputnjik  8.203 i Astra Zeneka u 2.420 doza. 

Foto: grad Zrenjanin

 

Inače i u Zrenjaninu, opadaju relevantne cifre u vezi sa epidemijom koronavirusa, pa je tako Zavod za javno zdravlje u ovom gradu, do ponedeljka 17. maja, registrovao 319 aktivnih slučajeva zaraze, a od 69 testiranih osoba, pozitivno je bilo 7.

Istovremeno, u kovid delu zrenjaninske bolnice hospitalizovano je 55 pacijenata, od kojih je četvoro na mehaničkoj ventilaciji, a trenutno je u bolnici 71 slobodan ležaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)