NAKON PRAZNIKA POVEĆANO INTERESOVANJE ZA PRVU DOZU VAKCINE: Vranje u borbi protiv korone

D. Ristić

17. 05. 2021. u 15:25

NAKON Uskršnjih i prvomajskih praznika, u Vranju se beleži povećano interesovanje građana za prvu dozu vakcine, kaže dr Slađan Mladenović, angažovan na imunizaciji u gradu pod Pržarom.

НАКОН ПРАЗНИКА ПОВЕЋАНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРВУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ: Врање у борби против короне

Foto. D. Ristić

Za vakcinaciju se javljaju i mlađe i starije osobe, što nije bio slučaj tokom marta i aprila, kaže on i dodaje da je kao lekar zadovoljan ovim brojkama, uz napomenu da to još uvek nije dovoljno, jer je cilj da postignemo kolektivni imunitet, odnosno preko 70 odsto vakcinisanih.

Broj novozaraženih i broj prvih pregleda su amanjene, što pokazuje da su vakcine dokazale svoju efikasnost u suzbijanju epidemije i nadam se da većih talasa zaražavanja više neće biti, mada je i dalje potreban oprez i poštovanje mera - zaključuje dr Slađan Mladenović.

Prema poslednjim podacima, na teritoriji Grada Vranja ukupno je vakcinisano blizu 40.000 osoba. Samo prvu dozu primilo je 21.390 lica, a drugu 17.261. Prema biračkom spisku, ovo iznosi oko 57 odsto punoletnih građana.

Prvu i drugu dozu Sinofarm vakcine primila su 28.049 lica, Fajzer 5.089, Sputnik 5.058, dok je prvu dozu Astra Zeneka vakcine primilo 455 građana. Do sada je vakcinisano i skoro 1.000 građana Severne Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda